Augusztusban hoztam haza leander töveket gyökereztetni, sikeresen. Hogyan járjak el az ültetéssel? Mert ugyan beültetem én most őket a földbe, de kivihetem a szabadba még a cserepeket? Vagy inkább már most rakjam el őket "télire"?
Most már inkább hozd be de jövőre tedd napos helyre, imádja a meleget, a napot de rendesen öntözni kell mert nagyon párologtat.
Figyelni kell a tetveket a leveleken. Nem kell vegyszer rá, ha észreveszed, hogy vannak akkor egy kis szappanos vízzel alaposan lemosod a leveleket és a szárat. Én forró vízben áztatok egy kis szappant meg 2-3 cigi csikket. Amikor kihűl a víz akkor kiszedem a darabokat és hajfestő vagy gumi kesztyűben mosom le. Télen világos, meleg helyre tedd, habár az én szobám elég hűvös de bírja a helyet. Nyáron érdemes táp oldatozni.
Köszönöm szépen, nagyon aranyosak vagytok, hogy válaszoltatok...tehát a gyökereseket elültetem, védett, napos helyre rakom, és a többi szárat meg figyelem, és ahogy gyökeresednek, úgy ültetem be őket, és rakom el télire. Az a helyzet, hogy van, vagy 30 tövem, ebből már 5nek van gyökere, úgyhogy várom a többit :-)
Köszi mégegyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!