Én palakerítésre szeretnék valami kúszó-fútó növényt futattni. Olyan kellene, ami elég gyorsan nő. Tippek?
A borostyán tényleg nagyon gyorsan nő, és mindenhová felkúszik amit csak elér. Ha szomszédodnak fa van a kerítés mellett, akkor nem ajánlom mert a tetején fog kikötni. :)
Nagyon kellemes illatú a virágja van, viszont ha bedúsul nagyon sok lesz közötte a száraz része amit nem árt időnként ritkítani (én kétévente szoktam) Nálam kötélen az égbe nő, nem a kerítésen van. És imádják a fekete rigók is, két család lakik nálam. ;)
A második válaszoló ajánlotta a trombitafolyondárt, ami
valóban nagyon szép, és gyorsan növekszik. Én a teraszt futtattam be vele nagy sikerrel. A hátránya: a nyár közepétől, késő őszig folyamatosan hozza az új virágait, ami szép, de a régit viszont hullajtja, emiatt naponta kell takarítani!
A másik hátrány, (ami lehet, hogy csak nálam jelentkezett, mert túl jól érezte magát) hogy az egész kertet eluralta.
Mindenhol, akár a telepítés helyétől tiz-tizenöt méterre is hozza az új hajtásait, nem győzöm írtani őket.
Mindezeket figyelembe véve, tanácsolom, hogy gondold meg a
trombitafolyondár ültetését!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!