Kezdőoldal » Otthon » Kert » 5. emeleti panelomba milyen...

5. emeleti panelomba milyen virágot tarthatnék ami megmarad?

Figyelt kérdés
2013. aug. 8. 10:12
 1/1 anonim ***** válasza:

Szia!

Sokáig laktam én is panelban és elég sok növényünk volt, sosem tápoldatoztam semmit, de jól elvoltak.

Egyik nagyon könnyen kezelhető növény a pletyka:

[link]

Szerintem érdemes rokonoktól, ismerősöktől, barátoktól kérni hajtásokat, dugványokat. Úgy tapasztaltam, hogy a boltban kapható cserepes növények nem annyira bírják, gyengébbek, de ez persze nem minden üzlet kínálatára vonatkozik.

Figyelj arra, hogy betartsd azt, hogy az adott növénynek mi a fény- víz- és talajigénye. Ez lehet, hogy elsőre bonyolultnak hangzik, de nem az.

Néhány lakásban, cserépben jól tartható növény:

Nyíllevél:

[link]

Epipremnum aureum:

[link]

Diffenbachia snowpole:

[link]

Vigyázat, mert ezen növények – és furcsamód Magyarországon nagyon sok szobanövény – mérgező lehet. Nálunk a lakásban gyerekkorom óta voltak ilyen növények és a legtöbb szomszédnak is. :-) Sosem volt senkinek baja, nem szabad megenni, megfogdosni ezeket. Ahol nagyon pici gyerek van, ott természetesen fokozottan figyelni kell erre vagy mellőzni ezeket a növényeket.

Itt egy cikk, amely a mérgező növényekről szól:

[link]

Nekünk az itt felsorolt növény mindegyike volt otthon :-) és soha nem volt semmi gond, de érdemes utánaolvasni.

„Strapabíró növények”:

[link]

Párom szerint a hibiszkusz is nagyon könnyen megmarad – nekem ilyen nem volt, de ha neki megmaradt, akkor biztosan neked is rendben lesz.

Aztán pálmák, páfrányok. Begóniák. Korallka. Kaktuszok, pozsgások.

Attól is függ, hogy milyen növényeket válassz, hogy mekkora a lakásod, milyenek a lehetőségeid, mekkora teret szeretnél betölteni a növényekkel, hány ablakod van, milyen fekvésű a lakás.

Amit én nagyon szeretek, az az, amikor a konyhában, ablakpárkányon akár, fűszernövényeket tart valaki, az olyan hangulatos.

Vehetsz például metélőhagyma (snidling) magot, cserépbe veted, szerintem ez is meg fog maradni. Rozmaring, levendula, zsálya is szépen nevelhető cserépben és nagyon jó az illatuk is.

Amennyiben erkélyed vagy teraszod is van, akkor azt is be tudod lakni növényekkel.

Kezdetnek jó, ha szerzel egy könyvet, például:

[link]

vagy:

[link]

Ezeket érdemes átbogarászni, én nagyon élveztem, amikor nézegettem, olvasgattam ezeket a könyveket.

2013. aug. 8. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!