Mennyit fogyaszhat egy benzines fürész?
Egy negyvennégy cm. átmérjű, a földből 13 cm-re kiálló
tuskót kell lefürészelni a föld felszinére. Családi jóbarát hozza a fürészt, amibe benzint kellett vennie. Megigértem neki, hogy a benzint természetesen kifizetem.
Az előbb megjelent és bejelentette, hogy a benzin 2500 forintba került. Halálsápadt lettem, de leperkáltam neki a 2500 forintot. Én ennyiből kb. 80 km-t autózom. Ezért érdekelne, mennyit fogyaszhat a fürész egy ekkora művelet során.
Nem csak benzinnel megy az a gép. Kopik a lánc a láncvezető és a fogaskerék. Meg úgy látszik, neki is lett volna jobb dolga is, mint a tuskódon kínlódni, úgy gondolta, ez már túl megy a családi barátságon.
Amúgy fél liternél nem hiszem, hogy több kellett volna.
az a jó barát egy f asz nem pedig barát.
én szoktam földi és légi favágást is vállalni.
általában 50ccm sthilel vágok,földi favágásnál szoktam tankra vágni ami tartalmazza a: benzint,olajat,adalékot,gépkopást,lánckopást de legfőképp a munka díjat.
egy tank nálam 3000ft.
ha jól értem nálad 1 vágást kellett csinálni a föld felszínnél,az kb 1-2perces munka benzin alig fogy.
egy tankból kb 40-50 ilyen vágást megtudnék csinálni amit nálad kellett ha az átmérője a fának úgy 35-40cm.
én max 500ft kértem volna azt sem a vágás miatt hanem azért mert át kellet hurcolkodni hozzád,és én csak egy idegen vagyok.
egy barátnak ingyen kivágtam volna.
2-es. Ezek szerint te 1 igen jó ember vagy. Mert az emberek 99% el sem ment volna az ilyen munkára. Mert nem éri meg ! Nem a fűrészes pártját fogom,ne értsétek félre., / levette a családi ismerőst./ :-(
De az ilyen kis sz... munkák kerülnek a leg többe. Én 1000-ft ot adtam a gyereknek mert a házamon az emeleti ablaknál kívülről felrakta a redőny sínt. 2db 5cm es csavart tekert be,1cm -re. Hozta a létráját felment ,és lejött, ennyi. De örültem mert 3 másik ember /ismerősök / csak hitegettek,pedig mondtam,hogy kifizetem.
Igen furcsa. Ha baráti segítség, akkor ez az összeg (de még egy forint is) sok egy kis munkáért. Szerintem is 1-2 sör lett volna a megfelelő maximum.
Amúgy 2500-ért ez persze nem drága, de úgy meg nem baráti segítség.
Nem lehet, hogy félreértettetek valamit? Pl bérelte a fűrészt? Vagy a kocsija benzinjét is hozzá csapta? Messziről hozta a fűrészt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!