Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miért nem nő a csemegekukorica...

Miért nem nő a csemegekukorica nagyra?

Figyelt kérdés

Május 18-án vetettem 100 szemet, ebből kikelt 44 db növény. Kaptak komplex műtrágyát ásványi anyagokkal együtt kétszer is, a talajt jól eldolgoztam, aszályos időben öntöztem. Az optimális tő- és sortáv betartva.

A kukoricának még nem nőtt ki a szár alsó részén a talaj feletti sűrű gyökerzete, viszont már címeresednee, a növények tetején látom a kibújni készülòdő címert. Kb. 100-120 cm magasak a kukik.

A 100 szemért több mint 1500 Ft-ot fizettem egy hollandnak, aki tuti, hogy nem ver át.

2013. júl. 10. 23:17
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Én magyar csemegekukoricát ültettem és ahol a talaj szegényes volt, ott az 1 métert sem éri el, ahol normálisabb, ott már 2 méteresek és van rajtuk cső, igaz én április közepén vetettem. Lehet, hogy valami olyan volt ültetve előtte tavaly ami üti a kukoricát, vagy a gyökereit rágja valami. A kukorica életében meghatározó az első hónap. Ha addig nem éri el a megfelelő méretet, már nem fogja behozni magát sem magasságban sem csőméretben még augusztusra sem.

Az eBayen is rengeteg magot árulnak, de én jórész elégedetlen voltam a csíraképességgel vagy nem bírta a klímát nálunk a növény. Pl. az angliai import sárgarépáim fele vagy harmad akkorák mint a Nanti fajta, pedig locsolással próbálom őket felhozni, de esélytelen. Magyar vetőmagokat vegyél, ami bírja a 40 fokot is.

2013. júl. 11. 00:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!