Milyen, gyorsan növő fát lenne érdemes ültetnem?
Ha ilyen szuper ez a fa , akkor miért energiafűzt , energiaakácot , energianádat ültetnek a nagyüzemek ?
Kb . 3000 Ft. - ba kerül egy csemete és nincs rá garancia , hogy ki is nő ...
Szerintem aki nagyobb mennyiségben ilyet vesz , az nem a saját , hanem az eladó cég anyagi problémáit fogja megoldani....
csak a lehúzásról szól az oxyfa.
ezelőtt csodafa meg smaragdfa volt a neve.
egyébként a wikin fent van, hogy paulownia klón.
(közben rájöttem, a "3év 20 méter növekedést" gyökérzettel együtt számolják. Úgy már majdnem hihető)
Ilyen célból én is sokat kutakodtam tavaly, mert nálunk a tersz használhatatlan nyári du. a melegtől. Végülis egy kínai császárfa csemetét vettem, véletlenül találtam rá a debreceni piacon, 200Ft volt egy csemete (kb 10cm). Tavaly tavasszal elültettem, vagy 30cm magaságig megnőtt, aztán az első fagy kivitte. Tavasszal gyökérzetről újrahajtott, most kb 50-60cm magas, hatalmas levelei vannak (tenyerem 3-4-szerese), folyamatosan nő, hozza az új hajtásokat felfelé. Szerintem őszere az egy méter magasságot el fogja érni, de lehet, hogy többet is. Úgy gondolom, hogy tavaly gyökérzetre dolgozott, és az idén kezdett beindúlni, remélem jövőre még többet fog nőni. Amúgy nálunk nagyon rossz a talaj, sárga homokos, lassan tápanyagot kell majd adnom neki, bár még nemtudom, hogy mit. Öntgözni szoktam.
Amivel nem tudom, hogy mit kezdjek, az az, hogy a gyökérzetről az idén két hajtás is kinőtt, így egymás mellett két szár kúszik felfelé. Félek, ha levágom az egyiket, azt a másik is megsínyli, de ha mégsem lesz baja, akkor méggyorsabban nőne? Bocs, az offért, ha valaki tudja, akkor adjon tanácsot.
Kedves Érdeklődők!
Az Oxyfarol minden információ megtalálható a weboldalon, sőt fel vannak elerhetosegeink, ahol készségesen válaszolunk minden felmerülő kerdesre.
Igény eseten komplett vizsgálati anyagokat is szivesen küldök. Megköszönöm ha kijelenteseiket nem tévhitek re alapozzák!
Egyed Zalán
Kedves Zalán!
Van hazai viszonyok között vizsgált oxyfa ültetvény?
Ha igen, akkor hány éves és milyen termelési mutatói vannak? Valamint mennyi öntözővizet igényel?
Előtte kérdezőnek.
Ha hét hajtást hozott tőről, akkor az egyiket le kellett volna vágni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!