Hogy tudom a muskátlikat kitelelteni?
Üdv!
Én a muskátlikat ki szoktam ültetni szabad földbe. Fagyok előtt felveszem őket, a gyökerükről lerázom a nagyja földet és úgy ahogy van leteszem az aknába. Se fény, se semmi kihúzza minden nélkül tavaszig. Tavasszal leszedegetem róla az elszáradt leveleket és elültetem újból. A tönkrement hajtásokat lemetszem.
Az utóbbi válaszoló módszerét követték az idős korosztályhoz tartozók is. Nagymamám össze szokta kötni a csupasz töveket, és felakasztja a pincében.
Az első válaszolóéhoz írnám, h. ha a 2 ablak közt telelteti, vagyis fénytől,öntözéstől növekedéstől tul. képpen nem pihen, akkor valóban vissza kell vágni, mert nyurga, világoszöld hajtásokat hozna, hoz is tavaszra.
Ill. akik folyosón, előtérben teleltetik, ahol világos van, de nem fűtött, azok tavasszal is le szokták vágni a hajtásokat, és leültetik. Egész télen nem szabad nőni hagyni, mert akkor egy nyurga, semmitérő virág lenne, mint a krumplicsíra, olyan hajtásokat hoz csak.
Viszont, ha pincébe viszed, és nem öntözöd, csak pár alkalommal egy télen, (nem tiszta sötét pincébe) akkor nem nyúlik fel, és tápoldatozástól ugyanolyan szép virágokat hoz tavasszal. Nyáron törj róla bújtást, ültesd le, így tudod majd megfiatalítani az "állományodat".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!