Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogy tudom a muskátlikat...

Hogy tudom a muskátlikat kitelelteni?

Figyelt kérdés
Ha levágom a hajtásokat és gyökereztetmen akkor jövőre kihajt a régi tőről a virág? Van egy szoba amit nem használok ott fény is éri meg hideg sincs. Ott csak megmaradnak.
2009. okt. 15. 10:28
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy teleltetem, hogy lemetszem jó picire és beteszem az ablakba úgy ahogy van, heti egyszer meglocsolom és ennyi. Nem szoktam gyökereztetni azt nem tudom hogy működik. Azt kell tudni, hogy 2-3 évig lehet csak teleltetni mert utána elöregszik és már nem újul meg ill. teleltetett növény már nem hoz olyan szép virágot mint a friss.
2009. okt. 15. 12:07
 2/3 anonim válasza:
100%

Üdv!

Én a muskátlikat ki szoktam ültetni szabad földbe. Fagyok előtt felveszem őket, a gyökerükről lerázom a nagyja földet és úgy ahogy van leteszem az aknába. Se fény, se semmi kihúzza minden nélkül tavaszig. Tavasszal leszedegetem róla az elszáradt leveleket és elültetem újból. A tönkrement hajtásokat lemetszem.

2009. okt. 15. 16:33
 3/3 anonim válasza:
100%

Az utóbbi válaszoló módszerét követték az idős korosztályhoz tartozók is. Nagymamám össze szokta kötni a csupasz töveket, és felakasztja a pincében.

Az első válaszolóéhoz írnám, h. ha a 2 ablak közt telelteti, vagyis fénytől,öntözéstől növekedéstől tul. képpen nem pihen, akkor valóban vissza kell vágni, mert nyurga, világoszöld hajtásokat hozna, hoz is tavaszra.

Ill. akik folyosón, előtérben teleltetik, ahol világos van, de nem fűtött, azok tavasszal is le szokták vágni a hajtásokat, és leültetik. Egész télen nem szabad nőni hagyni, mert akkor egy nyurga, semmitérő virág lenne, mint a krumplicsíra, olyan hajtásokat hoz csak.

Viszont, ha pincébe viszed, és nem öntözöd, csak pár alkalommal egy télen, (nem tiszta sötét pincébe) akkor nem nyúlik fel, és tápoldatozástól ugyanolyan szép virágokat hoz tavasszal. Nyáron törj róla bújtást, ültesd le, így tudod majd megfiatalítani az "állományodat".

2009. okt. 15. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!