Miért nem nő a paprikám?
Saját nevelés vagy vetted? A saját nevelésűnél az a probléma szokott előfordulni, hogy hiába történik a vetés időben (feb-márc) az alacsony szoba hőmérséklet (<25 C fok) miatt nem nő meg és megöregszik májusra. Egy 17-20 fokos télikertben inkább a paradicsomot lehet felnevelni életképesre. A paprikánál az történik, hogy kicsi 10-20 centis marad, júniusban megjelennek a virágok, de a termés jelentéktelen lesz, mert a növény nem bírja kinevelni (még saját magát sem). A paradicsom ilyenkor húz bele és nő és nő.
A jól előnevelt palánta azért növekedhet kevésbé, mert esetleg az új földje kevésbé volt laza és nem volt jól megnyomkodva, így nem tudja átszőni a locsolás ellenére sem. Palántázás után egy hónapig amúgy sem fog gyorsan nőni emiatt. A túl sok napfény sem tesz jót neki délután 4 után. Azok a fajtatársai amik ilyenkor árnyékba kerülnek, a tenyészidőszak végére a dupláját érik el magasságban és termésméretben is. Ugyanakkor a totál árnyék sem tesz jót neki.
Mi is igy voltunk. Saját palánta volt.Hiányzott a napfény meleg .Most aztán a leoltott tyúktrágya,öntözgetés ,kapálás megtette a hatását.Mintha húznák felfelé .
A szivogató rovarok ellen meg permetezni kell .
Ahogyan előttem írták. Sajnos a hideg és a sok eső miatt megálltak a növekedésben. A legnagyobb probléma, hogy most vettem észre, hogy az 5-10 centis palántáim elkezdtek virágozni. Ebből nekem már nem lesz semmi.
Pillanatnyilag azzal próbálkozhatsz, hogy hetente lombtrágyázod (Wuxal vagy Volldünger), hogy megerősödjenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!