Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan kelthetem életre a...

Hogyan kelthetem életre a Yuccámat?

Figyelt kérdés
Azt hiszem,elkezdett rohadni a Yucca pálmám törzsének felső része!Legalábbis két hete átültettem a virágaimat,köztük a pálmát is,és akkor vettem észre ezt a tényt.Már előtte is barnultak a levelei,azoktól megtisztítottam őket,de most a maradék is.Nem locsolom túl,és az összes többi növényke,a kaktuszok legtöbbje hálával fogadta az átültetést,és erőteljes növekedésbe kezdtek,csak a Pálma kezd el barnulni!Mit tudok tenni,teljesen ketté kell vágnom a törzsét,vagy van valami tápszer,ami segít rajta?Vagy már nem tudok vele mit tenni,és "halálra" van szegény ítélve?Előre is köszönök bármilyen jellegű segítséget!
2009. okt. 12. 08:45
 1/5 anonim ***** válasza:
Darabold fel a szárát és tedd vízbe. Ki fog hajtani, mi egy kétméterest daraboltunk fel és kihajtott.
2009. okt. 12. 10:31
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen a Yuccát bárhol el lehet vágni,ha pl.túl magas.A levágott részt elég földbe dugni,vagy előtte vízbe tenni és úgy is meggyökeresedik.A vágásra célszerű faggyút csepegtetni a fertőzések elkerülése végett.A vágás környékén új hajtások fognak kijönni.Tavasztól-őszig ha van rá lehetőség akkor legjobb szabadban tartani,olyan helyen ahol állandóan éri a nap.Imádja a napsütést,és akkor bőségesen kell locsolni,így kiválóan fejlődik.
2009. okt. 12. 10:42
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Igazuk van, akik a feldarabolást ajánlják.

Viszont a növényeket nem igazán jó ilyenkor átültetni, mert a sötét miatt leáll a növekedésük és adott esetben elpusztulhatnak. Átültetni a növekedési idöszakban (március-augusztus) jó, kivéve ha pl eltört a cserép, akkor természetesen be kell rakni valamibe.

2009. okt. 12. 10:46
 4/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindhármótoknak,megpróbálom darabolni!Igazából én is gondoltam,hogy a tetejét a levelekkel együtt levágom,mert a gyökere ép,és a töve is...csak soha nem csináltam még,inkább kikértem mások tanácsát!Jaj,igen,tudom,hogy tavasztól nyár végéig kell elvégezi az átültetést,sajnos úgy összejöttek mostanában a dolgok,hogy egyszerűen elszerencsétlenkedtem az időt,és ezért került rá szeptember végén sor...de muszáj volt,mert már kinőtték a cserepet!Még egyszer nagyon köszi nektek,majd megírom,hogy sikeres volt-e..nagyon remélem,mert olyan szép növényke..Minden jó nektek! :)
2009. okt. 12. 17:45
 5/5 anonim válasza:
Az enyémet ketté rágta a macskám a rágás helyén újra kihajtott
2009. dec. 9. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!