Eszerint épp nincs tilalom. Tavaly októberben frissítették... De lehet azért, mert azóta nem is volt tilalom...
2013. jún. 17. 22:22
2/10 anonim válasza:
Budapesten állandó tilalom van.
2013. jún. 17. 22:43
3/10 anonim válasza:
nem 35 fokos, aszályos napon kell égetni, nem is értem...
2013. jún. 17. 22:47
4/10 anonim válasza:
"Eszerint épp nincs tilalom"
30 fok fölött?
2013. jún. 17. 23:16
5/10 anonim válasza:
A tűzgyújtási tilalom csak az erdőkre és 100 méteres körzetükre vonatkozik, a kertedben ha egyéb önkormányzati rendelet nem tiltja égetheted a gazt!
Most még nincs elrendelve sehol tűzgyújtási tilalom.
"Holnap tüzelési nap, így este a kertben elégetném."
Itt lehet egy kis bibi, mert nálunk pl. csak du. 5-ig szabad gazt égetni, mert később már szellőztetnek az emberek és beszáll a füst a házakba. Lehet, hogy nálatok se szabad este tüzelni, lehet jobb lenne délelőtt.
2013. jún. 18. 05:14
6/10 anonim válasza:
Csak akkor égesd el ha tutira kiszáradt, mert ha füstölsz - rendeletek ide vagy oda - könnyen összerúghatod a port a szomszédokkal. Annyit nem ér az egész. Vagy veszel 10 db zöldhulladékos zsákot 2300 ft-ért és kirakod az utcára - ha már a komposztba nem jó. Nem leszel füstszagú, nem gyulladsz meg a melegben, nem égnek le a fák a környezetében, nem száll át a pernye a szomszéd nádtetejére, nem lesznek füstszagúak a kiteregetett ruhái ecetera ecetera...
2013. jún. 18. 09:53
7/10 anonim válasza:
ha már mind száraz gyorsan elég utána meg lelocsolod nem fognak ez miatt megbüntetni,
nem egész nap a tarlót égeted
2013. jún. 18. 14:54
8/10 anonim válasza:
Ha leszavaztok, akkor sem lehet Budapesten égetni. gondolom te vagy a hátsó szomszédom, lepontozó, aki carik a szabályokra.
2013. jún. 18. 15:16
9/10 anonim válasza:
Én is úgy tudom, hogy városban nem szabad gazt és falevelet égetni. Jól nézne ki, ha csak a fővárosban mind a 400000 kertesházban kis tüzek gyúlnának minden nyári hónapban véletlenül ugyan azon a napon! A szmogriadónak nincs olyan magas szintje ami erre ráillene. Én akkor is a 2300-ft-os zsákos megoldásra szavazok ha 0%-ra nyomtok. :) Gyakorlatból írom és nem egy panellakásból.
2013. jún. 18. 17:20
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat, így végiggondolva valóban egyszerűbbnek és jobbnak tűnik a zsákos megoldás.
Az önkormányzat honlapján azt is sikerült megtalálni, hogy mely napokon viszik el, így megoldódott ez a probléma is :-)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!