Kezdőoldal » Otthon » Kert » Alma alanynak mi jobb száraz...

Alma alanynak mi jobb száraz területen?

Figyelt kérdés

Almát vagy körtét érdemes választani alanynak ha száraz a terület?

Néhol azt olvasom,hogy a körte a vízigényesebb máshol meg azt,hogy az alma.

Akkor most melyik?

Van ahol azt írják,hogy a vadkört jó alany,mert jobban bírj a szárazságot meg alapvetően ellenálló.

Ha én otthon szeretnék oltani,szemezni almát akkor mit válasszak alanynak? Kiemelném,hogy sajnos a terület száraz és locsolni sem tudom.

Ha jó alanyt szeretnék almának mit válasszak? Vagy irány egy kertészet és vásároljak ott az biztosabb?

Mondjuk egy ilyen területre mi ültethető sikeresen?

2013. márc. 13. 19:53
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Alma alanyának a vadkörte nem túl jó. Be lehet oltani, de nem lesz hosszú életű tudomásom szerint, meg nem fejlődik.

Almát akár magoncra is olthatsz, csak azzal az a baj, hogy vagy jó gyökeret fejleszt, vagy nem.

Az a legjobb, ha tudsz valahol kipusztult vagy betegeskedő almafát, ami a gyökeréről sarjadzik, és ebből szedsz alanynak.

Ha nincs, akkor meg vegyél oltványt.

Mo-on gyakorlatilag majdnem minden terület száraz... Ez nem befolyásolja különösebben az almát termelő embereket. Kicsit metszed a fákat, hogy ne legyen túl nagy termés, amit nem tudna kinevelni a fa, és kész. Én sem tudok öntözni az ország egyik legszárazabb részén (mondjuk, nem homok, hanem lösz a talaj), és van pár mázsa nagyon szép almám.

2013. dec. 10. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!