Mekkora cserép kell egy futónövénynek, hogy ellássa elég tápanyaggal?
Erkélyen növesztek cserépben futónövényt, és szépen futnak is, az egyiknek már egy 1,5 méter hosszú indája is van, és még növekszik. Mekkora cserép kell ahhoz, hogy a nagyra növő növény, amit szeretnék minél hosszabbra és lombosabbra növeszteni, hogy zöld legyen az erkély, jól ellegyen benne?
Nagy cserép kell, vagy elég egy kisebb is?
Ha ilyen nagyszabású terveid vannak, akkor az én magánvéleményem az lenne, hogy legalább 2-3 cserepet helyeznék el a sarkokba, mert ha bármelyik megbetegszik, tönkremegy akkor még megmarad a folytonosság, illetve a 3db hamarabb körbefut mint 1.
Szerintem a 12-es cserép jó földdel elegendő, legfeljebb egy kis tápot adsz nekik félévente. Az egyik postán láttam egy hatalmas futót amit alig öntöznek, a földje szinte homok, mégis évek óta él és virul. Kicsit hihetetlen, de jól érzi magát. A sanyargatásnak köszönhetően ellenállóbb lett.
másfél méteres növényt 12-es vagy 25-ös cserépbe?
Esetleg hidrokultúrával kombinálva.
Még a 12 literes vödör is kicsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!