Hogyan gondozzam az avokádót?
Télen elültettem jópár avokádó magot. Leszedtem róluk a kemény héjat, majd párat kis pohárkákba tettem, hogy csak az alját érje víz, párat pedig bedugtam a szobanövények mellé a földbe. Egy ilyen földbe dugott mag bújt ki, de csak most vettem észre, mikor már vagy 10 cm hosszú szára van, és legalább 6 levélkéje. Hogyan tovább? Ültessem át saját kis cserépbe? Milyen gyakran kell locsolni? A fényt vagy az árnyékot szereti? Mekkorára nő meg? Lesz virága?
Köszi a segítséget!
Itt megtalálod a választ :
igen, igen...kiszedtem az avokádó magot, azt ugye egy barnás roppanós féle héj fedi...azt még szépen kézzel le kell róla szedni, mint a főtt tojás héját...és akkor egy ilyen vajszínű bőr szerű tapintású puhább mag kerül elő, azt kell elültetni...
Sok sikert neked! :) állítólag nagyon szép szobanövény lesz belőle :)
Ja igen igen,oké Én is eljutottam a bézs színű részig.
Olvastam egy másik kérdésnél,hogy válaszként írod,hogy vízben,mint ahogy Én is próbálkoztam,úgy Neked sem sikerült,hanem félig ledugtad a "tojást" egy szobanövény földjébe és úgy.Remélem sikerül idén beszereznem valahonnan egy avokádót (mert ahol Én lakom nem könnyű) és akkor kipróbálom így.Egyébként annyira nem nagy szám a növény szerintem,de hangzatos, és lehet,hogy még megélném,hogy teremjen.Na az lenne a kánaán!:)
Biztos olvastad Te is a másik Válaszolód által belinkelt oldalt.Le fogod csípni a növényt,ahogy ott írják?
További sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!