Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miért szárad ki a zöldborsóm?

Miért szárad ki a zöldborsóm?

Figyelt kérdés
Április elején vetettem kései fajtát, tele van virággal és tokkal. Mivel ez egy nagyra növő fajta, nem tudtam már vagy három hete megkapálni a közét. Úgy gondoltam, hogy nem kell még locsolni, mert rengeteg eső esett. A borsó közt a föld kemény, mint a beton. Némelyik növény egészséges, némelyik alja sárgul, némelyik kidőlt. Mi lehet a baj, a vízhiány? Belocsoljam este alaposan? Tápanyaghiány nem hiszem, hogy szóba jöhet, mert adtam neki kétszer Volldüngert. Beérésig már csak vagy egy-két hét van hátra.
2013. jún. 15. 12:19
 1/4 anonim ***** válasza:
Sok csapadék volt,de a borsó gyökere szinte alig van a felszín alatt.Vagyis pillanatok alatt elfogy a nedvesség.
2013. jún. 15. 12:26
 2/4 anonim ***** válasza:
Vége a szezonnak.
2013. jún. 15. 13:30
 3/4 anonim válasza:
Dehogy van vége a szezonnak, mi egészen május közepéig vetjük a borsót szakaszosan, a kései fajtákat rendszeresen locsoljuk és eléggé bőtermésű. Amúgy vannak nem hosszúnappalos borsófajták is, amelyek ugyan nem a legjobb ízűek, de nyáron is termeszthetőek egészen szept. végéig, rendszeres vízellátás mellett.
2013. jún. 15. 15:10
 4/4 anonim válasza:
Nem lehet, hogy fusariumos a borsód?
2013. jún. 15. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!