Kezdőoldal » Otthon » Kert » Új a fű, helyenként ritkás,...

Új a fű, helyenként ritkás, de jön a gyom is. Mit tehetek?

Figyelt kérdés
5 hete füvesítettem, már nyírásra érett a magassága. Vetés előtt egy héttel totális gyomirtást végeztem, de a gereblyézéstől mostanra újra felszínre jöttek a kövér porcsin növénykék. Időközben a fű helyenként hiányosan kelt ki, de nem tudom, hogy most 2-3 hét múlva használjak Gyom Stop-ot, vagy kezdjem meg most a hiányok kipótlását? Kicsit félő, hogy ha ismét kivárom az előírt 8 hetet a szelektív gyomirtáshoz, ellep a gaz. A hiányok a nagy felhőszakadások miatti kimosódásból adódhattak...

2013. jún. 15. 09:57
 1/2 anonim ***** válasza:

A gyom az eléggé tejed, gyakorlatilag a szél veti el a magjait, szóval ezt kivédeni kb esélytelen.

Az ilyen gyomirtó szereket értelmetlen használni mert azzal csak szennyezed a talajt de egy idő után újra kinő.

Nos a fű az azért ilyen ritka mert még nem szaporodott úgy el, plusz a vetésnél a magvakat a madarak simán felcsipegették szóval ez így érthető, meg ilyenkor nem is olyan sűrű még. Gyakran kell füvet nyírni ilyenkor hogy erősödjön meg minden.

A gyommal azt tudod csinálni hogy gyökerestől kitéped és a helyét fűmaggal kitöltöd. Persze ez sem 100% os megoldás, csak idén még nem lesz szép füves az udvarod.

A sok eső főleg a felhőszakadás alapból nem tehetett jót neki. Az üresebb részeket pótold fűmaggal hátha. De előtte javaslom hogy nyírd le a füvet nehogy beszívja az elvetett magokat.

2013. jún. 15. 10:15
 2/2 A kérdező kommentje:
Manuálisan kiirtani esélytelen a porcsint, mivel 1 négyzetméterre kb 2000-5000 szál esik, kb annyi mint a fűszál. Minden harmadik négyzetcentin jön egy. Ha a fű megerősödik akkor kiszorítja, de most így nem vethetem rá a pótlást. Ha meg ritka a fű, nem tudja kinyomni a porcsint. Ez a baj. Nem beszélve arról, hogy a százszorszépet viszont tolerálom majdan.
2013. jún. 15. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!