Kezdőoldal » Otthon » Kert » Meddig tart egy nagyobb...

Meddig tart egy nagyobb lavornyi föld tápanyag tartalma?

Figyelt kérdés
Szeretnék növényeket ültetni, de nincs kertem, ezért lavorba tudnám rakni őket jobb híján. Meddig tart a tápanyag tartalma, milyen időközönként kell cseréljem a földet vagy valahogy lehet bejuttatni tápanyagot?
2013. jún. 7. 19:46
 1/5 anonim ***** válasza:

Aha, és honnan a fenéből tudjam azt, hogy mennyi benne a kiindulási tápanyagtartalom, és mennyit fogyasztanak a növények?! Mert az ugye nem állandó érték...

Egyébként meg évente cserélj földet és kész.

2013. jún. 7. 20:50
 2/5 A kérdező kommentje:
Értelemszerűen nem utcáról lopok földet, hanem veszek a boltban ahol azért elég kicsi a szórásuk, mivel zöldségeket szeretnék ültetni és nem 267 méteres fákat és apró füveket, szerintem a tápanyagfelvételnél is kicsi a szórás. Nem azt kértem, hogy 10 tizedes pontossággal add meg az értékeket, hanem közelítőleg mondj valamit, de látom kötözködés nélkül manapság ez se megy.
2013. jún. 7. 21:10
 3/5 A kérdező kommentje:
Egyébként köszönöm!
2013. jún. 7. 21:10
 4/5 anonim ***** válasza:
Az első válaszadónak igaza van annyiban, hogy a növényeknek különböző a tápanyagszükségletük. Míg a saláta, sóska beéri szegényebb talajon is, addig a paradicsom vagy a rebarbara az 5x-ösét is megeszi a tápanyagoknak 1 év (vagy a tenyészidőszak) alatt. Nem kell cserélni a földet, elég ősszel bedobni 2 marék trágyát és összekeverni, tavaszra beérik. Ugyanazt viszont ne ültess bele mint előző évben, kivéve értelemszerűen az évelőket.
2013. jún. 7. 22:21
 5/5 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a válaszodat!
2013. jún. 8. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!