Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen vastag locsolótömlőt...

Andor_ kérdése:

Milyen vastag locsolótömlőt vegyek?

Figyelt kérdés
Van egy kb. 150 négyzetméteres kertünk. Az eddig használt 3/4-es tömlő már több helyen lukas. Érdemes drágábban 3/4-est venni, vagy a 1/2 colos is jó?

2013. jún. 3. 10:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Sajnos ezek a 2-4 ezer forintos (zöld) tömlők Kínában készülnek. Még melegen tekerik fel őket, így amikor használni szeretnéd, méterenként megtörik. A szivattyút garantáltan tönkreteszi a lefojtásokkal, a városi víznél mindegy ha nem zavar a telefonzsinór. Én is vettem, már tovább is ajándékoztam és inkább vásároltam helyette egy 50 métereset 20 ezerért. Az legalább tartja magát és nagyon nehezen tud megtörni.
2013. jún. 4. 22:53
 12/15 anonim ***** válasza:
6-os v ok. Hasonló kép jártam én is. Amit leírtam márkát a 3. slagom volt 2-év alatt . 1, Becsavarodott,állandóan megtört,:-(( 2, szétdurrant a hálózati nyomástól. :-)) 3. ez bírja 15-éve és még vagy ugyanennyit.pedig nagyon sokat van használva !! / bár ezzel kezdtem volna /
2013. jún. 5. 16:20
 13/15 A kérdező kommentje:

Azóta vettem 50m 3/4-es Tribiflex tömlőt, szép citromsárga és a nyáron ezt használtam öntözésre. Leírom a tapasztalataimat, hátha valakinek még segítségére lesz. Az alábbiakra nem gondoltam, mielőtt megvettem volna:

- Nehéz! Üresen még hagyján, de ha víz is van benne, akkor bitang nehéz és letarol minden útjába kerülő növényt.

- Csak akkor használható ki a 3/4-es nyújtotta vízhozam, ha minden csatlakozóelem ugyanilyen átmérőjű. A Gardena 3/4-es gyorscsatlakozói ritkák és drágák, míg 1/2 colosból nagy a választék jó minőségben is és olcsón.

- Csak akkor jön a víz rendesen, ha a tömlőkocsiról teljesen letekerem az 50m slagot. Ez valahol egyértelmű, de mégis a gyakorlatban szembesül vele az ember.

- 50m 3/4 cső feltekerése nem kis feladat. Csak a Gardena legnagyobb tömlőkocsijára (100 HG) fér el, de arra is csak passzosan és elég jó fizikai munka.

Tehát, ha van egy fél colos gyorscsatlakozó a rendszerben, akkor van egy fél colos vízhozamod (lemértem) és egy feleslegesen nehéz slagod, amit nehéz kezelni.

Utólag inkább vettem volna két 20 vagy 25 méteres fél colos slagot.

2013. okt. 2. 08:59
 14/15 anonim ***** válasza:

150négyzetméteres kertbe 50 méter slag?

Durván hangzik.

2013. okt. 3. 11:46
 15/15 Thewreck válasza:

Kedves Andor (kérdezőnek),

Éppen slag vásárlása előtt állok és nagy dilemmában voltam addig amíg végig nem olvastam az összes kommentet a Te tapasztalati válaszoddal együtt.

Laikusként, "logikusan" gondolkodva elsőre én is a 1/2 colos slag mellett tettem le a voksomat, amit a meg is erősítettél bennem.

KÖSZÖNÖM SZÉPEN!

Üdv.,

Sanyi

2018. márc. 20. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!