Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miért nem fejlődik a vöröshagyma?

Miért nem fejlődik a vöröshagyma?

Figyelt kérdés

Nagyanyámmal kertszomszédok vagyunk. Közel azonos időben, április végén tettük földbe a dughagymákat. Azóta kb. 5-6 hét telt el: az övé hatalmas, már szedhető nagyságú zöldhagyma. Az enyém viszont eléggé gyatra, hitvány: a lilahagymák kb. 10-15 centisek, a vörösek kisebbek (holott ennek a dughagymája jóval nagyobb volt a lilánál). Némelyik vörös most kezdett el a nagy esőzés miatt kibújni...

Nagyanyó földje valamivel ugyan jobb, mint az enyém, mert az agyagos talajt ők régen összekeverték egy kocsi homokkal, hogy jobban lehessen művelni. Ő viszont évek óta nem trágyázza a földjét (amire muszáj, tesz egy kis Volldünger Linzet). Én a biogazdálkodás híve vagyok, érett szerves marhatrágyát keverek minden tavasszal a földbe vetés előtt. Nem sokat, a hagyma alá keveset teszek direkt, mert úgy tudom, nem szereti a tápanyagban nagyon gazdag talajt (kb. 200 négyzetméterre osztok el 3 zsák 50 literes trágyát).

Mi lehet a baj, miért olyan soványka a hagyma levele?

(A vetőmagokat egy helyről szereztük be.)

2013. máj. 29. 20:24
 1/4 anonim ***** válasza:
70%
lehet,hogy te túl mélyre ültetted,vagy az is lehet hogy nálad kötöttebb a talaj...vagy az is lehet,hogy a nagy mamádnak félárnyékban van és azért fejlődik neki gyorsabban...egyébbként a levelek lényegtelenek,elvégre a majdani hagyma számít..vagy pedig szimplán a víz hiány...igazából ezer féle oka lehet...kérdésed van írj rám!!
2013. máj. 29. 21:26
 2/4 anonim ***** válasza:

Mi az hogy a levelek nem számitanak,még csak azok nagyon .

Amint eldől egy hagyma ,már szünik is meg a növekedés .

Hiszel még abban,hanem adsz neki tápanyagot akkor is növekedni fog .Az a trágya akkora területre nagyon kevésnek tünik.1 x trágyázd be rendesen az 4-5 évre is elegendő .Akkor a lényeg a lényeg,sovány földben semmi sem fejlődik,még a hagyma sem .

2013. máj. 29. 22:32
 3/4 anonim ***** válasza:

per pillanat gondoltam...mivel amint írta nem rég kezdett el kibújni,szóval ilyenkor még nem lesz 30cm hosszú levelei...csak rosszul fogalmaztam,elnézést

1-es voltam

2013. máj. 29. 23:37
 4/4 anonim ***** válasza:

ugyanazt a fajtát duggattátok?

Ha nem akkor egyszerű a válasz.

Ha ugyanazt, akkor ugyanolyan körülmények között voltak tárolva?

A talaj tápanyagtartalmát nem csak a trágyázás befolyásolja, hanem az elővetemény is.

2013. máj. 30. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!