Hogy tartósíthatok retket, hogy télen is fogyasztható legyen?
Figyelt kérdés
2013. máj. 27. 12:23
1/4 anonim válasza:
Sehogy.
Szeletelés után fagyasztani tudod, de az állaga már nem lesz jó, már nem lesz ropogós, csak összeesett, rágós, gusztustalan retek utánzat.
2/4 anonim válasza:
a feketeretket lehet ...lereszeled,aztán egy kicsit lesózod hogy veszítsen a nedfvességéből majd kifacsarod egy kis tartósítóval öszekevered azt bele az üvegbe...de sztem savanyúságként is el lehet tenni....olvass utána
3/4 anonim válasza:
Ahogy az első is írta, a retek csak friss fogyasztásra alkalmas növény, tartósítva már nem hozza a rá jellemző minőséget, formát, stb. Azonban a hónapos retek augusztus végtől szeptember végéig újra vethető, így akár november elején az első fagyok megjelenéséig szedhető. A téli (fekete) retek viszont önmagában tartósabb, hűvös helyen akár egy hónapot is eláll, de ahhoz, hogy friss retket ehessen az ember, vagy fóliasátor kell decembertől márciusig. Vagy várni.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. jún. 21. 20:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!