Levendula palántával van még valamilyen teendőm?
Sztori röviden:
Kb. tavaly ?ősz végén? ültettem magról levendulát. Már kezdtem feladni mikor kb. december végén/január megjelentek az első kis levelek. Most 7 kicsi palánta van. A legnagyobbak 9-10 cm a legkisebbek 7 cm körül vannak.
Az első kérdés:
Szükséges a visszavágás? Ha igen akkor mikor?
Mert a legtöbbnek már a tövénél elkezdett új kis szár nőni, vagyis próbálnak terebélyesedni. És attól félek nem élnének túl egy visszavágást..
És ebben bizonytalan vagyok, de vagy elkezdtek kiszáradni, vagy fásodnak, mert az aljuk olyan mintha ki lenne száradva(kemény, száraz, fatörzs színű) de a leveleik és a növény másik fele(vége) még zöld). Tehát ez normális vagy nem? :D
A levendula esetében, amikor beülteted a kis palántát nagyobb cserépbe vagy szadadföldbe, akkor legalább egy 5-8 cm mélyre kell ültetni. Hogyha már van az alján elszáradt rész -ahogy írtad is- akkor olyan mélységbe kell beültetni. Amikor ez meg van, hagyod kicsit asszimilálódni, majd erősen vissza kell metszeni, tehát nem sajnálva le kell vágni a tetejét. Ezáltal fog szépen bokrosodni. Ha a visszametszést nem csinálod meg, akkor is fog nőni csak nem fog bokrosodni.
Remélem tudtam segíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!