Kószapocok ellen valami hatásos módszer létezik?
A veteményes kertben összeturkál mindent, járatokat fúr a földfelszín alatt közvetlenül és a növényeket kitúrja, elrágja a gyökerüket. Betemettem a járatokat, dugdostam bele sörösüveget meg zizegő napelemes riasztót, meg bodza ágat, menta leveleket, ráeresztettem a macskákat is de minden próbálkozásom hiábavaló. Igen, volt ami hasznosnak bizonyult és a kis állatka ott nem túrt többé, ám kb 2 méterrel odébb folytatta a munkáját.
A helyzet az, hogy a veteményes kertben nem szeretnék semmilyen mérget használni, mert azokból a növényekből a család fog enni, ki tudja nem szívódik -e fel pl. a répába azokból a mérgekből valami?! ...szóval ha valakinek van egyéb ötlete, hogyan tudnám a kertből ezeket a kis dögöket elriasztani, azért nagyon hálás lennék!
Előre is KÖSZÖNÖM!
:) na ilyet se hallottam még! Jópofi ki neve van neki. Kószapocok?! :) Szerezz be hozzá egy Kószacicát!
:D
Köszönöm a válaszokat!
A csapdák jók, ám kipróbálnám ezt a karbidmész nevű valamit, ha ártalmatlan a növényekre. Hogyan kell alkalmazni? És hol tudom beszerezni? Interneten most keresem, remélem találok rá valamilyen leírást. Még egyszer köszönöm!
A karbidot pl. itt is beszerezheted :
Ha van bányász , vagy barlangkutató ismerősöd , akkor tőlük , az talán olcsóbb . A karbid acetilén gázt fejleszt , és az űzi el a járatokban élőket . Ha nedves a föld , akkor nem kell külön vízzel locsolni , mert úgy hosszabban hat .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!