A pétisó alkalmas az eper trágyázáshoz?
6-os vagyok :)
hát van ez így, hogy két válasz megy egy helyre :) Vagyis, bár laikus vagyok és belekontárkodtam a szakemberek témájába, :)
"lehet az epret pétisózni" - itt jött a kávészünet
és visszatérve a géphez egy másik témának a válasza,
"most már ne, mert nem fog tudni lebomlani" - bla, bla, bla, de szőke vagyok, tudom, szóval mea culpa, hogy egyáltalán problémát okoztam a szakértői fórumon :p
Hadd válaszoljak laikus, de tapasztalt eper termelőként egy cserépben. :))
A lényeg, hogy sok mindent kipróbáltam.
Azelőtt ment már tönkre több vásárolt folyton termő eprem és nem tudtam mi a baj. pedig trágyáztam rendesen a földjét (azelőtt) és annak rendje szerint az tönkre is ment.
Múlt évben megláttam egy gyönyörű, gyümölccsel teli, dús növényt és megvettem. Szorosan össze zsúfolva több tő volt benne. Kicsit utána olvastam a neten és elő szedtem a korábbi sikertelen emlékeimet is.
Olvastam már korábban is róla, hogy az eper gyökere nem bírja a nagyobb koncentrációjú tápanyagot. Attól károsodik. Nos akkor megpróbáltam lomb trágyázni. Ez be is vált.
Az annyit tesz mint 1-2 %-os műtráágya oldattal megpermetezem csak a levelek mindkét oldalát, de azt három naponta.
Azután a földet alatta tiszta vízzel meglocsolom, hogy a lecsepegő tömény műtrágya oldat ne károsítsa a gyökereket.
Na ez így bevált.
Ilyen lett az eprem, ami a múlt évben a láda réseibe dugott indák sarjaiból fejlődött. [link]
itt következnek a múlt évi fotók a termésről: [link]
Amit még hozzá kell tennem, komplex termés indító tápanyagot használok, ami a termés képződéstt elősegíti.
Ez az: [link]
A pétisó addig jó lehet a levél fejlesztéshez, amíg a növényt nem akarod termés növesztésre serkenteni.
A PÉTISÓ összetétele:
27% nitrogén (N);
5% kalcium (Ca), kalcium-oxidban kifejezve: 7% CaO,
3% magnézium (Mg), oxidban kifejezve: 5% MgO
Ez kifejezetten zöld tömeg növelő tápanyag
Foszfor és Kálium nincs is benne csak Calcium ahogy nézem, pedig az létszükséglete egy termő növénynek. Szóval szerintem egyáltalán nem jó a termő eperre. Főleg a gyökerére nem szabad semmi töményt használni. A lombját lehet tápanyagozni bővebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!