Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen virágmagokat lehet még...

Milyen virágmagokat lehet még elvetni ilyenkor?

Figyelt kérdés

Sajnos tavaly tönkrement a kertünk a sorozatos jégesők miatt és aztán ősz végén, kora tél tájékán vmi penész ütötte fel a fejét a növényeken.

Kicsit későn kaptam észbe. Szeretném, ha nyár közepére-végére kicsit színes és nagyon zöld lenne a kert.

Próbálkoztam idén cserépben csíráztatni és kertbe vetni jégvirágot, sarkantyúkát, szegfűt. A sarkantyúka 100 %-ban kicsírázott (már ki is ültettem, jól érzi magát), a jégvirágból jó ha 30 %, a szegfű meg sem moccan.

Nagyon fontos lenne, hogy szép legyen a kert, mert albérletben lakunk és úgy kaptuk meg olcsóbban a házat, hogy vállaltuk, hogy a kert az mindig és minden körülmények között! pöpec lesz. Ami azt illeti van is a tulajnak a szomszédok között egy "bizalmasa", akivel minden hónapban beszél, de ő mindig azt mondja neki, hogy "Dolgos emberek ezek..." Mert jól megfőztük őt néhány bográcsolás, pálinkázás alkalmával. Jóban vagyunk. Nyár közepén jön haza külföldről a tulaj és le akarja csekkolni a házat.

Nagyon jófej öreglány, de nem lehet neki megmagyarázni, hogy mi az a vakondtúrás, jég okozta kár meg ilyenek.

Tényleg későn kaptam észhez. :(

A hagymás virágok már szépen növögetnek, tele vannak bimbókkal, de még vagy 25-35 nm-t kellene virágosítani. Annyi pénzünk meg nincs, hogy kész palántákat vegyünk :(

2013. máj. 8. 16:46
 1/1 anonim ***** válasza:
Jobban jársz, ha veszel 3 tő muskátlit és 3 tő petúniát a piacon vagy bárhol ahol olcsón adják, beülteted őket nagyobb cserépbe, és szépen besüllyeszted a földbe. Pár zacskó bársonyvirágmagot elszórsz, - ha eddig nem nagyon kerteztél, akkor ilyen jól és könnyen csírázó növényekkel kezd, ne a szegfűvel. Vethetsz még körömvirág magot is, pillangóvirágot, esetleg sarkantyúkát, ezek könnyen és jól csíráznak. A Tescóban, Lidlben 30-40 ft körül van egy-egy zacskó virágmag. Közvetlen a földbe húzol egy max, 2 cm-es árkot, belocsolod, beleszórod a magvakat, betakarod, és kész, egykettőre kihajtanak. Hogy színes is legyen, arra meg ott vannak a muskátlik és petúniák.
2013. máj. 9. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!