Milyen virágmagokat lehet még elvetni ilyenkor?
Sajnos tavaly tönkrement a kertünk a sorozatos jégesők miatt és aztán ősz végén, kora tél tájékán vmi penész ütötte fel a fejét a növényeken.
Kicsit későn kaptam észbe. Szeretném, ha nyár közepére-végére kicsit színes és nagyon zöld lenne a kert.
Próbálkoztam idén cserépben csíráztatni és kertbe vetni jégvirágot, sarkantyúkát, szegfűt. A sarkantyúka 100 %-ban kicsírázott (már ki is ültettem, jól érzi magát), a jégvirágból jó ha 30 %, a szegfű meg sem moccan.
Nagyon fontos lenne, hogy szép legyen a kert, mert albérletben lakunk és úgy kaptuk meg olcsóbban a házat, hogy vállaltuk, hogy a kert az mindig és minden körülmények között! pöpec lesz. Ami azt illeti van is a tulajnak a szomszédok között egy "bizalmasa", akivel minden hónapban beszél, de ő mindig azt mondja neki, hogy "Dolgos emberek ezek..." Mert jól megfőztük őt néhány bográcsolás, pálinkázás alkalmával. Jóban vagyunk. Nyár közepén jön haza külföldről a tulaj és le akarja csekkolni a házat.
Nagyon jófej öreglány, de nem lehet neki megmagyarázni, hogy mi az a vakondtúrás, jég okozta kár meg ilyenek.
Tényleg későn kaptam észhez. :(
A hagymás virágok már szépen növögetnek, tele vannak bimbókkal, de még vagy 25-35 nm-t kellene virágosítani. Annyi pénzünk meg nincs, hogy kész palántákat vegyünk :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!