Van aki egyáltalán nem permetezi a gyümölcsfákat semmivel sem?
A régi fajtákat nem is kellett,talán ma sem kell .
De,az uj nemesitésűeket bizony kell.Nincs meg bennük az az
ellenálló képesség,mit a régi fajtákban .
A trafina meg nagyon függ az időjárástól .
Hűvös, esős időben ,szinte menthetetlenek a fák .
Köszönöm a válaszokat!
Annyiban érdekes a dolog, hogy míg nektek van mondjuk 1000 db fátok nekem van 18 db. Ha kettő nektarin fám kipusztul akkor megint kell legalább 3-4 év mire a következő elkezd teremni. Én sem vagyok híve a permetezésnek, a vegyszereknek, de sajnálom ha kipusztul egy növényem. Bár eddig is mikor permetezve volt akkor is elkapták a tafrinát. Sok fából pár kipusztul az nem annyira észrevehető.
Michelini és a nektarin mennyire ellenállóak, ha egyáltalán nem permetezném őket? Ezeket szokta elkapni nagyon.
Mit tudok tenni? És nagyon sok nálam a tetű, meg a hernyó nyáron. :(
1986 óta méhészkedek,azóta a kertünkben betiltottam mindenféle permetezést,mert a permetezés végülis az emberre is rendkivűl káros,veszélyes.az az alma amiben kukac van biztos nem betegit meg,de az amit permeteztek életveszélyes lehet.
A fák mellett a szőlő sincs permetezve és köszöni jól van.A kényes fajták kipusztultak azóta a kertből,de az otello és hasonló ellenálló fajták nagyon jól vannak.Szóval működött a természetes szelekció.
A szomszédom se permetez,meg akit tudok rábeszélek hogy ne mérgezze a környezetét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!