Mi baja az afrikai ibolyámnak?
Amikor kaptam akkor is hasonlóan nézett ki, nem volt ennyire elfonnyadva. A rajta lévő bimbók kinyíltak, de nem hozott újakat...Kevés a víz? Lehet kint a teraszon éjjel-nappal? Egyáltalán cserépben elvan?
A kép alapján inkább rohad, túl lett öntözve.
A hideget nem birja, tereszon nem lehet tartani, legfeljebb nyáron, de akkor sem érzi magát jól.
"Mivel a növény fényigényes, csak egyenletesen, jól megvilágított helyen fejlődik megfelelően. Mivel a növény fényigényes, csak egyenletesen, jól megvilágított helyen fejlődik megfelelően. "
Wikipédia
No tegyük helyre a dolgokat...:)
A tűző napot nem bírja, akkor megég, árnyékban sem érzi jól magát mert akkor meg elnyurgul.
Szűrt napfényt, avagy félárnyékot kedvel.
A meleget, szárazságot jól tűri és tapasztalatom szerint a kommerszebb fajták igénylik is az olykori "leszárítást" a szép és dús virágzás érdekében.
Leszárítás nálam annyit tesz, hogy gyakorlatilag addig nem öntözöm, míg a levelek kicsit (nagyon) meg nem puhulnak a vízhiánytól. Teljesen véletlen "felfedezés" volt ez nekem anno, hogy egyik nyáron a teraszra kipakolva elfeledkeztem róla. teljesen elpuhultak a levelei mire megöntöztem. Észhez tért, a levelek a felvett víztől megkeményedtek és nem sokára tele lett újra bimbóval amik aztán szépen ki is nyíltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!