Kezdőoldal » Otthon » Kert » Afrikai ibolyámnak mi lehet a...

Afrikai ibolyámnak mi lehet a baja? Mit tegyek vele?

Figyelt kérdés

2 ilyen gyönyörű ibolyám van, és mind a kettőnek ugyan az a baja. Mikor felemelem a cserepet, akkor a cserépalátétben kis, fehér, hosszúkás tetűszerű valamik "pattognak".. Maga a növény teljesen egészségesnek néz ki... Szép, erős levelei vannak, és folyamatosan virágzik...

Egy virágboltos úriember azt mondta, hogy szerinte túllocsoltam. Viszont hetente csak egyszer szoktam meglocsolni, mikor már szinte kiszárad a földje. Vettem szobanövényekre való levéltetű elleni permetszert, s mikor lefújom a cserépalátétet, akkor az összes kis élőlény elpusztul. Sajnos másnap ismét ott van egy pár darab, viszont, ha napokig nem permetezem le, akkor szinte hemzsegnek az alátétben...

Mit tehetnék? Ez tuti valami betegség, de mivel irthatnám ki? A permetszer neve, amit vettem : Biola (sajnos ideig óráig használ csak úgy, h egy nap 1x fújom)

Köszönöm szépen a segítséget!

2011. márc. 29. 15:39
 1/2 anonim ***** válasza:
Ezek a kis rovarok csak a földben laknak, semmi kárt nem tesznek a növényben. Ha szórsz az ibolya földjére 1-2 centi vastagságban homokot, ezek nem fognak majd ott ugrálni. Ezek a kis bolhák a nedves talajon petéznek, homokon nem tudnak.
2011. márc. 29. 16:43
 2/2 A kérdező kommentje:
Igen? Huh... :) Akkor megnyugodtam... Ezek szerint lehet tényleg túllocsoltam... Vagy lehet, hogy a férjem a ludas :) Köszönöm szépen a segítséget!
2011. márc. 29. 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!