A komposztált (érett) marhatrágyát mikor kell
beledolgozni a földbe?
Figyelt kérdés
Közvetlenül ültetés előtt is lehet vagy ültetés előtt néhány nappal inkább?
2013. ápr. 24. 21:52
1/10 anonim válasza:
Üdv!
Lehet ültetéskor is. Ha pl. palántázol akkor kicsit mélyebb gödör kell, és bele a trágya, rá egy kis föld, majd bele az ültetni való és a föd, jól megnyomkodni a földet, és jól belocsolni. Ugyanígy a fákkal, bokrokkal is.
Szia
2013. ápr. 24. 21:56
2/10 anonim válasza:
Közvetlenül ültetés előtt, de legyen a palánta gyökere és a trágya között néhány centi szigetelő távolság, hogy tudjon alkalmazkodni a növény a jóhoz.
2013. ápr. 24. 21:56
3/10 anonim válasza:
Így van. Az a lényeg, hogy a növény nem érintkezzen közvetlenül a trágyával (sem a gyökere, sem a föld feletti részei), mert akkor kiégetheti. Ezért kell úgy, hogy gödörbe trágya, rá föld, rá a növény.
2013. ápr. 25. 13:27
4/10 anonim válasza:
De ha nem közvetlenül ültetés előtt trágyázol, hanem korábban, az sem baj.
2013. ápr. 25. 13:28
5/10 anonim válasza:
"Ezért kell úgy, hogy gödörbe trágya, rá föld, rá a növény."
Nekem erre mondta egy kertész, hogy a lótetű pont ezt az ültetésmódot kedveli. A fiatal fa már nem annyira...
2013. nov. 13. 19:47
6/10 anonim válasza:
Kedves utolsó!
Pont ezért szoktak talajfertőtlenítőt is tenni ültetésnél (nem mindenki).
A fiatal fa pedig pont ezt "szereti", mert a gyökere "hamar" tápanyaghoz jut, így gyorsan növekedésnek tud indulni! :) Környékünkön most telepítenek gyümölcsöst és ott is pontosan így ültetnek kb. 10000 fát!
De még mindig azt mondom, hogy ősszel a legjobb! :)
2013. nov. 13. 20:04
7/10 anonim válasza:
Nem azért,de a kérdésben ÉRETT marhatrágyáról van szó. Én úgy tudom,hogy ez az óvatoskodás a friss trágyáról szól (hogy nem érintkezhet közvetlen a hajszálgyökérrel). Kérlek válaszoljatok,mert ezt most nagyon fontos lenne tisztázni! Előre is köszi!
Engem igazol itt a "Mit tegyünk, ha leanderünk kinőtte a cserepét?" c. fejezet 4. pontja is. Ugye igazam van? Remélem mert nem akarom kinyírni a növényeim.
2015. máj. 1. 11:29
9/10 anonim válasza:
A cikkben is azt írják, hogy "érett marhatrágyával (egyharmad) kevert virágföldet (kétharmad) helyezzünk. "
A friss trágya is éget, de az érett trágyát sem szokták közvetlenül a gyökérzethez rakni! Ez a cikkből is kiderül.
2015. máj. 1. 12:50
10/10 anonim válasza:
De ha össze van keverve is oda kerül,mindenesetre ezt jó tudni,hogy az érett trágyával is óvatosan! Ha már ilyen rendes vagy,hogy segítesz,megkérdezem,hátha erről is van infód,hogyha faforgáccsal dúsítom a földet,akkor az mindegy,hogy milyen fának a forgácsa,lehet tölgyé is? Köszi!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!