Társasház virágládáiba milyen növényt ültessek, ami olcsó és mutatós?
Lehet virág vagy csak valami növényke, apró bokor is. Akár szúrós is lehet, legalább nem lopják el (vagy kevésbé). 8 db kb. 65 cm magas, 100 cm hosszú és 30-35 cm mély virágládáról van szó.
Sajnos teljes földcsere kell, mert a macskák oda járnak sz@rni... :S
Társasház számlájára veszem, úgyhogy valami olcsóbb fajta kellene.
Olyan szeretnék, amit már nem kell nevelgetni magról..
A 8 láda eloszlása 4 belső udvar ill. 4 külső utcafront. A belső részek félárnyékos-árnyékosak, a külsők valamivel több napot kapnak. A szél jelentéktelen.
Rajzzal szerintem egyszerűbb vázolni..
Oké, így már világos. A lakókra azért lehet számítani, hogy nem fogják kihúzkodni meg tönkretenni őket?
Az utcafrontra:
- bársonyvirág Tagetes
- paprikavirág Salvia splendens
- mézvirág, ternye Lobularia maritima
- hamvaska Senecio cineraria
- mindig nyíló begónia Begonia Semperflorens
- Bojtocska Ageratum houstonianum
A belső udvarra:
- Záporvirág (Gazania)
- Kerti verbéna (Verbena)
- Kereklevelű szalmagyopár(Helichrysum)
és az utcafrontra felsoroltak.
Az utcafrontra olyanokat válogassatok, ami tucatnövény, ne keltse fel a "kertbarátok" érdeklődését, ne akarjanak belőle maguknak hazavinni, valamint ha a vandálok kitépkedik, se okozzon akkora csalódást. A belső térbe lehetnek a kevésbé megszokottak, de még mindig nem a különleges kategória. Viszont mindegyiket kell gondozni, a legfontosabb a locsolás, mert a rekkenő hőségben nekik is szükségük van vízre. Ebbe azért a többi lakó is partner lehet, főleg, ha látják, hogy a környezet milyen széppé alakul a kiültetett virágoktól.
Köszönöm, utána fogok nézni a felsorolt virágoknak.
A lakók biztos nem, de sajnos a "látogatók" hajlamosak lopkodni... Utcafrontra én is valami átlagosabbat, esetleg szúrós növényt, bokrot képzeltem.
A muskátlival az a baj, hogy teleltetni kellene, nem bírja a fagyot ha jól tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!