Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mennyi sót kell elszórni a...

Mennyi sót kell elszórni a földbe?

Figyelt kérdés
Nem tudom mekkora a kertünk, sóval próbálok gyomírtani, de napos idő van, és félek, hogy csak pocsékba megy. tudom víz kell majd, vagyis eső, hogy belemossa, de a szél nem viszi el a sót?
2013. ápr. 21. 07:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Talán ez megér egy próbát:

" Íme egy nagyon hatékony, környezetkímélő és olcsó alternatíva a kereskedelemben kapható, erős vegyszereket tartalmazó helyettesítésére.

Az elkészítéséshez keverjünk össze:

kb. 4 liter ecet (fehérecet vagy almaecet)

1 csésze só

1 evőkanálnyi folyékony szappan (vagy akár mosogatószappan is).

Körülbelül 1 liternyi gyomirtó elkészítéséhez keverjünk össze:

kb. 1 liter ecet

¼ csésze só

1 teáskanálnyi folyékony szappan.

A só könnyen feloldódik az ecetben. Az ecetben feloldott sót keverjük össze a folyékony szappannal, töltsük egy szórófejes palackba és spricceljük a gyomokra. A legjobb eredményt a forró napokon érhetjük el.

Ezzel a gyomirtóval 5 000-10 000 forintot is megtakaríthatunk és elkerülhetjük, hogy erős vegyszerek jussanak a talajvízbe és a környezetünkbe."

[link]

Én magam még nem próbáltam, de beválhat.

2013. ápr. 21. 19:37
 12/16 anonim ***** válasza:

"és elkerülhetjük, hogy erős vegyszerek jussanak a talajvízbe és a környezetünkbe"

Ha az ecetet, a sót és a szappant nem számoljuk.

Forró napsütésben a sima vízzel permetezve is megégnek a növények.

2013. ápr. 21. 20:41
 13/16 anonim ***** válasza:

Miután levágtátok a gazt, (vagy legközelebb tavasszal, amikor még nem nőtt ki semmi) terítsétek le fekete fóliával a területet! Pár évig - amíg a fólia bírja - nem fog ott nőni semmi!

Ha viszont bevetnétek lucernával, akkor még hasznot is hozna, vagy valamelyik környékbeli állattartó ingyen lekaszálná...

Szerintem.

2013. ápr. 21. 20:45
 14/16 anonim ***** válasza:
A legtöbb gazt kézzel is ki lehet tépni a földből, ehhez se szerszám se szakértelem nem kell, magad is elvégezheted. Anyukád is örülne neki!
2013. ápr. 21. 20:53
 15/16 A kérdező kommentje:
a szappanos megoldást a netről én is olvastam, lehet jó, de mondtam a permetező problémát, és már vagy három éve csak vágtuk, szóval benne van a régi gyökér is, stb, a só is azért félő, hogy a szél el fogja vinni, a fólia lóvés dolog, a kézzel való kitépés meg azt hiszem pár hét rá lenne szánva, azért nem egy egyszerű kert amúgy. köszi a válaszokat.
2013. ápr. 22. 06:45
 16/16 anonim ***** válasza:
Ha van rotátok, akkor amikor arra jársz, kapáld fel az egészet. Utána már édesanyádnak is jóval könnyebb lesz a frissen kinövő gazt kihúzni.
2013. ápr. 22. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!