Mennyi sót kell elszórni a földbe?

Talán ez megér egy próbát:
" Íme egy nagyon hatékony, környezetkímélő és olcsó alternatíva a kereskedelemben kapható, erős vegyszereket tartalmazó helyettesítésére.
Az elkészítéséshez keverjünk össze:
kb. 4 liter ecet (fehérecet vagy almaecet)
1 csésze só
1 evőkanálnyi folyékony szappan (vagy akár mosogatószappan is).
Körülbelül 1 liternyi gyomirtó elkészítéséhez keverjünk össze:
kb. 1 liter ecet
¼ csésze só
1 teáskanálnyi folyékony szappan.
A só könnyen feloldódik az ecetben. Az ecetben feloldott sót keverjük össze a folyékony szappannal, töltsük egy szórófejes palackba és spricceljük a gyomokra. A legjobb eredményt a forró napokon érhetjük el.
Ezzel a gyomirtóval 5 000-10 000 forintot is megtakaríthatunk és elkerülhetjük, hogy erős vegyszerek jussanak a talajvízbe és a környezetünkbe."
Én magam még nem próbáltam, de beválhat.

"és elkerülhetjük, hogy erős vegyszerek jussanak a talajvízbe és a környezetünkbe"
Ha az ecetet, a sót és a szappant nem számoljuk.
Forró napsütésben a sima vízzel permetezve is megégnek a növények.

Miután levágtátok a gazt, (vagy legközelebb tavasszal, amikor még nem nőtt ki semmi) terítsétek le fekete fóliával a területet! Pár évig - amíg a fólia bírja - nem fog ott nőni semmi!
Ha viszont bevetnétek lucernával, akkor még hasznot is hozna, vagy valamelyik környékbeli állattartó ingyen lekaszálná...
Szerintem.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!