Fűszernővények vetésénél kell e celofánnal borítani a kis edényeket, a mini üvegház létrehozása érdekében?
Vásároltam különféle fűszernövény magokat, majd utánanéztem interneten hogyan kell őket elvetni. (Oregánó, kakukkfű, rozmaring, fűszerpetrezselyem, bazsalikum) Általában azt írták hogy kis poharakban, föld tetejére kell szórni a magokat (persze sosem írták mennyit) majd ezt befedni egy vékony réteg földdel. Viszont egyedül a rozmaringnál és a petrezselyemnél írták hogy fóliázni kell. Nem vagyok benne biztos hogy a többi növénynek sincs rá szükséde, vagy ha mégsincs akkor milyen sűrűn kell őket öntöznöm?
Előre is köszi a válaszokat
Oregánót tavaly magszalagról próbáltam mondjuk különböző magok voltak a szalagba,szabad földbe raktam de semmi nem kelt ki..most mivel olvastam,hogy érzékeny a vetés mélységre így cserepeztem,de még csak 3 napja.
A kakukkfű...natúr kiszórtam a magokat a fűszerkertbe tavaly és nagyon szép lett és áttelelt és most is szép :)
A bazsalikomot is simán kintre kiszórtam és szép lett :) pár napja ültettem cserépbe törpe bazsalikomot (még egy hete se) de már nagyon szépen kicsírázott.A normált ma szórtam ki a kertbe.
A petrezselymeket (sima levél és fodros) szintén ma ültettem,de őket nem a fűszerkertbe mert az egy olyan helyen van ahol folyamatosan tűzi a nap..hanem olyan helyre ahol csak délután kb 2-ig éri a napfény,ott szép és ritkábban kell locsolni,de van kint a kertbe is ültetve mindig ott viszont állandóan süti a nap.
A rozmaring...3. sikertelen év után (hihetetlen,hogy abból a sok magból soha még 1 se kelt ki) most szépen elsétáltunk az obiba és vettünk cserepes rozmaringot (nem a beltérit).
A legtöbb fűszernövény mediterrán ahol forró és száraz a nyár.
Egyébként én tavaly még borsikafüvet is ültettem és kész kis dzsungel lett belőle :)
Borsos mentát szintén ültettem az évelő és most szembesültem azzal,hogy nagyon utálatos mert terjeszkedik nagyon :S
Majoránnát szintén és kikelt szedtünk is lett azért,de valamiért nem lett olyan szép mint kellett volna.
Köszi a válaszokat! :)
Első hozzászóló: Tehát akkor szerinted mehet a fólia az összes kis edényre és ha látom hogy száradozik (amit nem értek hogyan tud a fólia alatt, de azért elhiszem neked :) ) akkor húzzam le a fóliát és öntözzem meg újra?
Második hozzászóló: látom már sokat kísérletezgettél a különböző növényekkel, kisebb nagyobb sikerekkel, és hasznosnak is tűnnek a tapasztalataid, csak azt elfelejtettem mondani hogy nekem az összes növényt lakáson belülről kell hogy elkezdjek növeszteni, mert norvégiában vagyok, ahol ugyan nincs túl meleg viszont egyre hosszabbak a napok, tehát a napocska is sokáig süt. Ilyenkor még esélyem sincsen bármit növeszteni a kertben. A hó most kezdett el igazán olvadni és a föld túl hideg/fagyos, és áztatja a lassan olvadó hó... :)
Kérem a további válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!