Üvegházhoz kell építési engedély?
Bejelentési kötelezettséged van. Ez tulajdonképpen egy egyszerűsített építési engedély, helyszínrajzot kell készíteni, bemutatni a helyi építésügyön, és 10000 Ft-ért kapsz egy pecsétet rá.
Bejelentés (a tevékenység
egyidejő megkezdése mellett):
Az év során 180 napot
meghaladóan felállított állandó
jellegű, huzamos emberi
tartózkodásra nem szolgáló
üvegház építése
a) beépítésre nem szánt
területen 100 m2 vagy annál
kisebb alapterülettel és 6 m
vagy annál kisebb
építménymagassággal,
b) beépítésre szánt területen
50,0 m2 vagy annál kisebb
alapterülettel és 6,0 m vagy
annál kisebb
építménymagassággal.
Ha ilyen kicsit akarsz, és nem vagy haragban a szomszédaiddal, akik feljelentenének, akkor megcsinálhatod minden nélkül, a kutya sem ellenőrizgeti a magánházak udvarait.
Esetleg ha közel teszed valamelyik telekhatárhoz, akkor kérdezd meg a szomszédot, zavarja-e.
Ha úgy gondolod, gond lehet belőle, és kész vagy pénzt áldozni rá, akkor meg a jegyzőtől érdeklődj, nálatok van-e valami egyéb rendelet, ő megmondja a tutit.
"kutya sem ellenőrizgeti a magánházak udvarait."
Felénk rendszeresen bekérik a műholdképeket, régen meg repülőről fényképezték a területet. A műhold olcsóbb...
:(
Úgy tervezzük, hogy min 3 m-t elhagyunk a szomszédtól már csak azért is, hogy a cseresznyefái ne árnyékolhassanak... amiket kvázi 1 méterre ültetett vagy kelt ki magától. Majd az új tulaj talán kivágja.
Arról én is hallottam, hogy a műholdképeket nézegetik. Én a tetőt építettem át, szélesebb lett az ereszalja vagy 30 cm-el, kíváncsian várom mikor kötnek bele. Az alapterület és a gerinc nem változott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!