Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ha szerves anyagot elégetek a...

Ha szerves anyagot elégetek a keletkezo hamu jo tapanyag a novényeknek?

Figyelt kérdés

2013. ápr. 15. 16:33
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem igazán, sajnos lebomlanak a hőhatásra. Inkább komposztáld. Abban rengeteg giliszta is lesz, ami szintén nagyon jó a talajnak. Nálunk rózsabogár-pajor is van benne, ami úgy néz ki, mint a cserebogár-pajor, de nem bántja a gyökereket, korhadékot eszik, úgyhogy nem kell megijedni.
2013. ápr. 15. 17:48
 2/7 anonim ***** válasza:

Kicsit téved az 1 es válaszoló

A hamu nagyon jó földnek. Nyugodtan szórjad szét egyenletesen . A legszebb terményünk mindig ott terem,

ahol égetünk . Mivel fával fűtünk,a hamut mindig összegyűtjük .

2013. ápr. 15. 18:15
 3/7 anonim ***** válasza:

A giliszta a legjobb talaj művelő,tényleg nem tudom miket

irogat az 1 es . A jó talajban van a giliszta .Nem tesz

kárt a növényekben .

2013. ápr. 15. 18:18
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerintem az 1-es a gilisztákat inkább dicsérte mintsem lehúzta. A fahamu az erősen lúgos kémhatású, savas (tőzeges) talajt igénylő növények (áfonya, rododendron stb) közelében nem érdemes használni, de amúgy okés, mert tele van nyomelemmel.
2013. ápr. 15. 22:51
 5/7 anonim ***** válasza:
Jó hát, csak nem szabad belőle túl sokat/túl sűrűn szórni, mert ellúgosítja a talajt, amit általában a növények nem nagyon szeretnek. Egy nagy marék tavasszal a fák, bokrok tövébe pont elég egész évre nekik.
2013. ápr. 18. 17:32
 6/7 anonim ***** válasza:
Lehet hogy nem fogalmaztam elég érthetően, tényleg azt akartam javasolni, hogy ha még nem égetted el, akkor inkább komposztáld, azzal jobban jársz. Ha már elégetted, akkor is kiszórhatod, de szerintem akkor inkább az ártani nem árt kategória.
2013. ápr. 19. 18:53
 7/7 A kérdező kommentje:
Koszonom,egyenlore meg nem egettem.
2013. ápr. 20. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!