Kezdőoldal » Otthon » Kert » Magoncoknak tápoldat vagy...

Magoncoknak tápoldat vagy műtrágya kell? Petúnia virágmagról van szó!

Figyelt kérdés

Én egyedül ezt a virágmagom nevelem elő bent és olvastam,hogy már ilyen pici (most pár milis) koruktól jó ha tápanyag gazdag földből nő és ezt reálisnak is tartom.

Viszont tavaly is emlékszem mindig figyelni kellett,hogy a tápoldatból ne menjen a növényre.Ez csak a napsütés miatt volt igaz,vagy egyébként is most is ártana,ha hozzáérne a picikékhez?

Van műtrágyám is,ilyen fehér por,talán azt jobb ha rászórom a földjére és akkor az nem ér a növényhez?

Petúniát magról még sosem neveltem,de nagyon szeretném,hogy ez szépen sikerüljön,mert ez egy különleges hibrid lesz.

Megköszönök minden segítséget! Szép tavaszt!

2013. ápr. 12. 11:06
 1/2 anonim ***** válasza:

A műtrágyát ültetés előtt kellett volna a földbe keverni.

Most már marad a tápoldatozás, kb. a 2-3. valódi (nem szik-) levél megjelenése tájától kezdve. Addig felesleges.

A tápoldat, ha nem a kelleténél sűrűbb, rámehet a levélre.

Viszont semmilyen víz, folyadék (főleg hideg) ne menjen a levélre napos időben, mert égethet.

2013. ápr. 13. 07:55
 2/2 anonim ***** válasza:
Locsold alulról őket a tápoldatos vízzel és akkor nem kell aggódni, hogy kárt okozol.
2013. ápr. 16. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!