Drótkerítést szeretnék! A facölöpöket milyen távolságra helyezzem el egymástól (2,5 m)?
1 hektár földet szeretnék körbekeríteni dróthálóval amit facölöpökhöz erősítenék.ezzel kapcsolatban örülnék ha segítenétek egy pár kérdésben,mert még soha nem csináltam ilyet:
- 2,5 méterre kell elhelyezni a cölöpöket?
- a cölöp alját ahogy olvastam érdemes szurokkal bevonni.azt hol lehet venni,mennyi kell és mennyire drága?a cölöpök leverése hogy működik,mi kell hozzá?ásó,kalapács?:)
- a drótot szögbelövővel is rögzíthetem?
- írásos beleegyezés kell a szomszédoktól a kerítés megépítéséhez?ha nem kapok tőlük esetleg mi a megoldás?a szomszédok adatait gondolom a jegyzőtől lehet elkérni?!?
- a sarkokat ki kell-e támasztani?valamint 3 ember 400méter kerítést szurkolással,döngöléssel,drótozással kb menni idő alatt csinálhat meg?;)
A szomszéd beleegyezése ehhez nem kell,de a kerités a telkeden legyen ,ez a lényeg .Nem vagyok keritéskészités szakember,kb 3m re tenném,és bizonyos távonkét az oszlopot
2 irányból is támasztani kell.A végeken meg egy értelmű .
Nem akarom elvenni a kedved, de nálunk /Siófok külterülete/ minden termést leloptak a "rómaiak" aki meg kerítéssel védte a termését, azoktól a kerítést is lelopkodták.
Ne feledd, hogy amit te karónak látsz, az ezeknek a szemében tüzelő...
Köszönöm a válaszokat,kedvesek vagytok!
Igen,1 hektár az kb 8-900.000ft lesz.sajnos azon a vidéken is mindent lopnak,de szerencsére van aki napi szinten kitud menni ránézni a földre..
Gondoltam rá hogy a belső oldalára szögesdrótot is teszünk rá,de egy jobb csipesszel 10 perc alatt akkor helyet vághatnak rajta hogy egy platóskocsival is betolathatnak:)persze valamit csak ér,de ez ellen sokat nem lehet tenni.szerencsére nem olyan dolgot szeretnék ültetni amit csak úgy elvihetnek:)
Igazatok van,lehet érdemesebb 2 szakit felbérelni,mert talán olcsóbb mintha akár napszámosokkal húzatom fel..ha kívüre ások egy 50cm mély árkot az szerintetek a biztonságon segít(persze így a kerítés statikussága kérdéses)?
Fentebb említetted hogy Te kormoznád,vagy alvázvédőt használnál!
Utóbbi mennyibe kerület cca ha mondjuk 200 oszlopról van szó??
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!