Kezdőoldal » Otthon » Kert » Drótkerítést szeretnék! A...

Drótkerítést szeretnék! A facölöpöket milyen távolságra helyezzem el egymástól (2,5 m)?

Figyelt kérdés

1 hektár földet szeretnék körbekeríteni dróthálóval amit facölöpökhöz erősítenék.ezzel kapcsolatban örülnék ha segítenétek egy pár kérdésben,mert még soha nem csináltam ilyet:

- 2,5 méterre kell elhelyezni a cölöpöket?

- a cölöp alját ahogy olvastam érdemes szurokkal bevonni.azt hol lehet venni,mennyi kell és mennyire drága?a cölöpök leverése hogy működik,mi kell hozzá?ásó,kalapács?:)

- a drótot szögbelövővel is rögzíthetem?

- írásos beleegyezés kell a szomszédoktól a kerítés megépítéséhez?ha nem kapok tőlük esetleg mi a megoldás?a szomszédok adatait gondolom a jegyzőtől lehet elkérni?!?

- a sarkokat ki kell-e támasztani?valamint 3 ember 400méter kerítést szurkolással,döngöléssel,drótozással kb menni idő alatt csinálhat meg?;)

2013. ápr. 9. 22:36
 1/6 anonim ***** válasza:
Ez nagy dolog lesz, mindenképp keress tapasztalt embert a munkához. Cölöpverő gép a legjob, legstabilabb. Ezenkívül fúrhatod géppel is. Szuroknak alvázvédő is megfelel.
2013. ápr. 9. 22:54
 2/6 anonim ***** válasza:
90%

A szomszéd beleegyezése ehhez nem kell,de a kerités a telkeden legyen ,ez a lényeg .Nem vagyok keritéskészités szakember,kb 3m re tenném,és bizonyos távonkét az oszlopot

2 irányból is támasztani kell.A végeken meg egy értelmű .

2013. ápr. 9. 23:14
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Elég sok ilyet csinálok mostanában. Ahogy írtad, 2,5 m-re legyenek az oszlopok. Én nem szoktam szurkozni a végét, csak azon a részen ahol a földben lesz lehántom a végét és megtüzelem, hogy kormos legyen. Igazából a drótkerítésen kívül a 3 vezérszálat is rögzíted az oszlopokhoz, és a szögbelövő nagyon odaszorítaná, nem tudnál a későbbiekben húzni rajta. Én "U" szeggel oldom ezt meg mindig. Az oszlopok helyét traktoros fúrja ki nekem lyukfúróval. Ha nincs semmi fogalmad akkor ha tudsz hívj egy hozzáértőt. 1 hektárt bekeríteni már nem olyan olcsó, hogyha nem sikerül csak úgy kárba menjen.
2013. ápr. 10. 01:15
 4/6 anonim ***** válasza:
64%

Nem akarom elvenni a kedved, de nálunk /Siófok külterülete/ minden termést leloptak a "rómaiak" aki meg kerítéssel védte a termését, azoktól a kerítést is lelopkodták.

Ne feledd, hogy amit te karónak látsz, az ezeknek a szemében tüzelő...

2013. ápr. 10. 06:17
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat,kedvesek vagytok!

Igen,1 hektár az kb 8-900.000ft lesz.sajnos azon a vidéken is mindent lopnak,de szerencsére van aki napi szinten kitud menni ránézni a földre..

Gondoltam rá hogy a belső oldalára szögesdrótot is teszünk rá,de egy jobb csipesszel 10 perc alatt akkor helyet vághatnak rajta hogy egy platóskocsival is betolathatnak:)persze valamit csak ér,de ez ellen sokat nem lehet tenni.szerencsére nem olyan dolgot szeretnék ültetni amit csak úgy elvihetnek:)

Igazatok van,lehet érdemesebb 2 szakit felbérelni,mert talán olcsóbb mintha akár napszámosokkal húzatom fel..ha kívüre ások egy 50cm mély árkot az szerintetek a biztonságon segít(persze így a kerítés statikussága kérdéses)?

Fentebb említetted hogy Te kormoznád,vagy alvázvédőt használnál!

Utóbbi mennyibe kerület cca ha mondjuk 200 oszlopról van szó??

2013. ápr. 10. 08:32
 6/6 anonim ***** válasza:
Én zárójelben az akác cölöpöt javaslom nem a fenyőt vagy mást.
2013. ápr. 10. 12:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!