A kert állandóan tele van vakondtúrással,és a fű nem szép tőle.Mit tehetnék ez ellen?
2009. szept. 13. 15:18
1/10 anonim válasza:
Ultrahangos riasztó, vagy fejjel lefelé a járatba rakott törött sörösüveg. Utóbbival vigyázz, ha gyereked is van.
2009. szept. 13. 15:29
2/10 anonim válasza:
Egy ismerősöm mindent kipróbált de tényleg mindent és végül felszedte a gyepet és vakondhálót tett le majd újrafüvesített
2009. szept. 13. 15:31
3/10 anonim válasza:
Kipróbáltam talán mindent:
Műanyagüvegből gyártott propeller (a forgás közbeni zörgéstől ell kellene mennie), kutyaszőr a vakondlyukba, régi "átégett" étkezési olaj a lyukba (pl. fritőzből), valaki Trabant motor kipufogóját vezeti be a nyílásba füstöl még a szomszéd kertjén lévő nyílásokból is, de eddig egy sem lett hasznos megoldás. Bár védett állatka, de a leghatásosabnak az ásó vagy kapa bizonyult - de ehhez nagyon korán kell kelni, és sokáig csendben várni a túrás mellett.
2009. szept. 13. 16:40
4/10 anonim válasza:
Jelentsd be, hogy van, most indult a Vadonleső oldal. (www.vadonleso.hu). Aztán türd el, hogy van, a kerti gyep is TERMÉSZET. Ha így se tettszik, fektes le müfüvet, mütörpével és mümadarakkal. És járj strandra mütrópusokra, münapfénnyel és mütengerrel (pl. Aquvaword). Vagy költözz panelba, ott garantáltan nem lesz vakond.
2009. szept. 13. 16:44
5/10 anonim válasza:
Szerezz neki egy nyuszit és egy sünit. Aztán elköltöznek a városba mindhárman. De mivel ott sem jó, majd elrepülnek hattyúk hátán egy szép erdőbe.
2009. szept. 13. 16:59
6/10 anonim válasza:
Biztos módszer nincs, de ha nem locsolod a füvet akkor jó eséllyel nem megy oda. Ugyanis a vizes föld szinte vonzza a vakondot. Pl. nálunk is: állandóan locsoljuk a füvet, de a közvetlen szomszédaink nem, ki is van égve náluk a fű, és náluk nincs vakond, nálunk meg feljön napont 5 helyen :) tönkretette a füvet, bosszankodunk is miatta de nem bántjuk. Minek, úgyis jön a hideg, majd tavasszal felszedjük és hálót teszünk le, az nem bántja a vakondot.
2009. szept. 13. 19:10
7/10 anonim válasza:
tegnap 16:40 vagyok.
Lepontoztatok, mert szerintetek nem hasznos a válaszom, de nekem nem a kertigyepben túr a vakond, de a zöldségeskertben. Jó, elismerem, hogy védett állat, de mikor az összes zöldséget kiássa, a borsót, paprika és paradicsompalántát úgy, hogy a végén semmi nem érkezik megnőni akkor az egész mukám mit csináltam a kerben tavasztól nyárig tönkremegy. Igaz hogy a vakond a védett nem én, azért kicsit felhúz, ha pl öntözés közben egy egész sor paprikapalánta 15 centivel lesüllyed, és teljesen tönkremegy. Épphogy ne az ítéljen, aki panelban lakik, de az aki naponta meg kell küzdjön azzal, hogy a munkáját állandóan valami állatka tönkreteszi. Például sárgarépa alá vakondhálót nem lehet tenni.
2009. szept. 14. 08:51
8/10 anonim válasza:
Abban a zöldségeskertben a föld alatt komoly mennyiségű kártevő lehet. A vakond nem szórakozásból túr, hanem élelmet keres. Lehet cserebogár-pajor, lehet lótücsök (lőtetű) és más kedvenc csemegéi. Ha felásod a kertet, akkor nézd majd meg, mit fordított ki az ásó vagy a motoros kapa. Ne a védett állatot okold, hogy oda megy, ahol élelem van.
2009. szept. 14. 17:16
9/10 anonim válasza:
Én a vakondlyukba borosüveget ástam, úgy hogy az üveg szája kb 10-re a föld felett van. Ezt nyár elején csináltam, amikor megjelentek a vakondtúrások. Nem is jött többet a kertünkbe. A szomszéd probálkozott mindenféle riasztóval, füstölővel és feltúrta neki a kertjét mégis. Nekem ez az egyszerű módszer bevált és nem bántottam a vakondot sem, csak nem jött többet felénk. :)
2009. okt. 31. 08:35
10/10 anonim válasza:
A vakond házikertben nem védett állat tudomásom szerint! egyébként hasznosnak tekinthető, mert hosszú járatokat csinál, azokat járja körbe és az abba belekerülő rovarokat férgeket eszi meg. (cserébe össze - vissza fúr mindent.!) nem túl barátságos, de annál célravezetőbb módszer: Rakatéta porszívó- fújásra állítva. Kénszalagot meggyújtod, befújatod a lyukba. (ahol látod hogy jön a füst tömb be a lyukat, hogy a járatokba kerüljön, ne a légtérbe!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!