Hogyan ültessem át a kaktuszaimat?
Figyelt kérdés
Mindenképpen át szeretném őket ültetni. Megfelelő ez az idő?
Ugyanis éveken át ugyanabban a cserépben voltak, nyárra kitettem őket és hatalmasat nőttek, nagy örömömre:):):)
Milyen földbe tegyem?Virágföld?
hogy szedjem ki a cserépből?
minden infót szívesen fogadok.
2009. szept. 5. 16:25
1/5 anonim válasza:
A legalkalmasabb idő tavaszal, vagy kora nyáron lenne, de szükség esetén lehet nyár végén, és ősszel azaz most. Oktoberben már célszerű ha átvan ültetve, mert jön a teleltetési időszak. Közepes tápanyagú földre van szükség, kapható direkt kaktusz virágföld. A földet tovább lazithatjuk homokal. Cserépből pedig attol függ mekkorák? ha kicsik akkor csipeszel, bár nyáron sokat nőtek olvasom akkor kesztyüben és vastag legyen!! :)
2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm! :)
mi az a teleltetés? hidegen kell hagyni vagy mi? vizet kell nekik adni?
2009. szept. 6. 16:32
3/5 anonim válasza:
A kaktusz télen jól birja a szárazságot, ezért csak akkor öntözzük amikor már száraz a főld. Télen a föld inkább száraz legyen, mint állandóan nedves. Majd tavasszal, és nyár elejétől már több vizet igényel, de akkor se öntözzük túl mert kirohadnak a gyökerei. Én pl. nyáron is 2 hetente öntözöm meg minimális langyos vizzel. Télen a nyugalmi időszakban Okt-Márc.ig mint irtam nem kell tulzott öntözés, és a meleget sem szereti. Egész éveben világos, napos helyet igényel mert külömben megnyulik. Télen hüvősebb helyen célszerü tartani 5-10 fokban. 5 fok alatti hőmérséklet semmikép ne legyen, de 10 fok felett lehet, hisz nálam is kb. 15 fokos helyen vannak télen.
4/5 anonim válasza:
Nagyon okos válaszokat kaptál,csak a kérdésedre nem válaszoltak.HOGYAN? ültessem át! Hát kesztyű nélkül ne is kezdd el!Én úgy szoktam:kesztyű,+ katonai(!) nadrágszíj! Az utóbbival körbefogom,felemelem,lehúzom a cserepet és úgy teszem át egy számmal nagyobb cserépbe,aminek az aljába tettem törött cserépdarabokat. A hiányzó földet én komposzttal szoktam kipótolni
5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm:)
még úgyse volt időm rá sajnos :S remélem hétvégén... :D
köszi
2009. szept. 23. 20:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!