Az amarillisz hagymán mennyi idő után szokott kibújni a virágszár?
3 hete ültettem el,egyszer jól meglocsoltam,de még csak a levél jött ki rajta.
Volt pihentetve,tavasszal-nyáron kinn volt a kertben,gondozva volt szép nagy lett őszre.
3 hét után nem kellene már a virágszárnak is megjelennie?
Ha esetleg kibújna akkor le kell takarni sötét papírsüveggel vagy anélkül is jó lesz?
Még soha nem virágoztattam amarilliszt,aki tud segítsen!
Csak egy picit zöldült ki a levele,nincs 1cm se.
Én is úgy olvastam,hogy a virágszárnak, kellene előbb megjelennie,mindenesetre még reménykedek.
Köszönöm a választ!
A papírsüveg arra való, hogy némely fajták csak nagyon rövid, akár 10 cm-es száron virágoznak világos helyen, a sötétben tartással vagy papírsüveggel lehet nyúlásra rávenni a szárat, de csak megindulás után ugye.
3 hét kevés neki.
Ha már virágot is hozhat a hagyma ,és azt akarjuk hogy a közel jövőben virágozzon is,akkor bizony süvegelni kell.
Ebben az esetben a virág kifejlődésére adja az erőt.
Ellenkező esetben esetben a szobai hőmérsékleten gyorsan
magasba nőnek a levelei ,még saját magukat sem tudják megtartani,tőben lehajlanak .
Már megjelentek a virágszárak!Sikerült!
Köszönöm a válaszokat!
Ha vége a minimum 2 hónapig tartó nyugalmi időszaknak, akkor vidd be a meleg szobába, de NEHOGY locsold addig, amíg ne kezd el nőni a bimbója. Csak akkor, ha már elkezdett nőni a bimbója. Utána ha meglocsolod, elkezd nőni a levele is.
De nálam régen néha-néha volt olyan eset, hogy előbb lett levele(akár már 20 cm-es), majd később nőtt rajta a virágszár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!