Mivel etessem a cinkéket? Olyan éhesnek látszanak, de nem tudom, mit adjak nekik. ://
Szia!
Sima szalonnát kitéve, vagy fellógatva nekik.
Magvakkal!
Napraforgóval szoktam,és kirakom a megtört diót is,ami nem jött ki,ők szépen ki tudják szedni.
Kenyeret nem szabad adni,mert belesavanyodik a begyükbe,elpusztulnak.
Ami a legfontosabb: Vagy ne is kezdd el,de ha elkezdted,egészen tavaszig folyamatosan etesd őket!
A cinegéknek legjobb a fekete-, vagy más néven madárszotyi. Szalonna csak akkor jó, ha nem sózott. Helyette sokkal jobb megoldás, ha kilógatsz néhány cinkegolyót (állateledelesnél kapható), ez faggyúba forgatott magok keveréke, tökéletesen kielégíti a fehérjeszükségletüket. Ennek darabja 50 ft körül szokott lenni, minálunk általában 1- 1,5 hétig tart 1 golyó.(Igaz, három helyen is ki van lógatva.)
Én a verebektől sem sajnálom, ők, meg a tengelicek, és zöldikék kölest kapnak. Egyébként nálunk nincs balhé a cinkék és a verebek közt, amióta több tálkában rakom ki a magokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!