Növényszobor vázat hol lehet vásárolni?
Mire gondolsz, mint amik a Debreceni virágkarneválon szoktak lenni?
Azokat úgy építik többnyire hungarocellből.
szerintem sövénynövényből akar szobrokat nyírni.
Amúgy vagy meg tudod csinálni magad, vagy ha annyi kézügyességed sincs, akkor a vázzal sem mész semmire...
Beültetnél?
a képeket végignéztem, azok közül egy sem tűnik gyökeres növénynek.
Fogták a növényvázakat és kitömték zölddel.
Felejtős, átverés ez az egész.
Gondolj arra, hogy a növény tövét locsolni kell, sehol sem volt erre alkalmas a talaj kiképzése.
Az alsó illetve az árnyékosabb helyeken nem nő sűrű zöld lombozat..
Deszka, egyenletesen zöld gyep, vagy murva aljzatra vannak téve. Valamint a magasított szobroknál nincs törzs sem.
Az meg lehetetlen, hogy be legyen építve a földlabda...
Először nézz meg egy ilyet élőben.
A beültetést úgy gondoltam, hogy a szoborváz tövéhez ültetem a jól metszhető, jól sűrűsödő és elég nagyra növő növényt, amit folyamatosan a formának megfelelően metszenék. A növénytől függően néhány év alatt kitölti a vázat, aztán már csak kívülről kell metszeni.
Szóval, hol lehet venni vázat?
gondolom legyen az a növény gyors növekedésű és örökzöld is. (kár, hogy nincs ilyen)
Felejtsd már el azt a vázat kivitelezhetetlen, ha az lenne, akkor lehetne kapni így formázott alakfákat, és a képeken is valódi növények lennének.
Sokkal jobban járnál, ha váz nélkül próbálkoznál, így, mint a bonsai növényeknél szokták egy merev dróttal tudnád irányítani az egyes ágak növekedési irányát, és a nyírással rásegíthetnél a végleges formára.
Kérdezem, láttál már ilyen drótvázas formanövényt élőben?
Köszönöm.
Én azért a naivák közé soroltatva is teszek egy kísérletet.
Nem kezdő kertészkedő vagyok, csak a váz elkészítése jelent nemi gondot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!