Ami a családiházak előtt van gyümölcsfa, az most akkor kié?
Nálunk a város szélén már a legkülterületi részen van egy árokpart és a szélén, közterületen van pár vadmeggy fa. Látszik, hogy nincsenek metszve, gondozva. Körülötte nagy a gaz.
Egyszer akartam enni belőle, de az előtte lévő házból kirontott egy öregasszony, hogy az az ő fája , gondozza és ne merjek enni belőle.
Ez azért érdekes, mert látszik, hogy a fák vadon nőnek és nincsenek gondozva. Néha, évente pár alkalommal az önkormányzat emberei lekaszálják a gazt és ennyi.
Az érdekessége a dolognak, hogy mikor legközelebb arra jártam, az össze s meggy el volt rohadva és lepotyogott a fa alá. Nem értem mért jobb, hogy inkább elrohadt, minthogy bárki is egyen belőle.
Előttünk is van egy jázminbokor. Mikor virágzik, rendszeresen jönnek tépázni belőle. Nem örülök neki, de nem is fogok senkit elzavarni, hiszen közterületen áll, tehát mindenkié.
Az már más kérdés, hogy az előttünk lévő közterületre mindenki odahordja a szemetet. Mikor szóltunk az önkormányzatnak, hogy csinálni kéne vele valamit, akkor azt a választ kaptuk, hogy hiába közterület, ha előttünk van, akkor mi vagyunk kötelesek saját költségen összeszedetni, elszállítani a mások által illegálisan odahordott szemetet.
21:14
Attól függ, hogy hol van az a fa. Ha közvetlenül a ház előtt, a bejáratnál, akkor oké, nem szedek belőle.
De ha a a telek mögötti gazos részen több méterre a kerítéstől, akkor miért ne?
Nem azt mondom, hogy vödrökkel fölszerelkezve megyek szüretelni, de ha arra járok, mért ne szedhetnék róla egy-két szemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!