Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ami a családiházak előtt van...

Ami a családiházak előtt van gyümölcsfa, az most akkor kié?

Figyelt kérdés
A ház tulajdonosáé vagy pedig bárkié? ... mert a közterületen van.
2009. aug. 17. 11:48
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
56%

Volt már ilyen kérdés. Az önkormányzati szabályozástól függ. Ha az önkormányzat előírja, hogy a hátz elé mennyi és milyen fát kell ültetni, valamint hogy a fa gondozásáért és esetleges pótlásáért a háztulajdonos a felelős, akkor az övé a fa és a gyümölcs is.

Ha nincs ilyen szabályozás, akkor mindenkié, hiszen akkor a fák ültetését, karbantartását (évente metszését) is az önkormányzat csinálja.

2009. aug. 17. 11:57
 2/19 anonim ***** válasza:
75%
Az önkormányzatok közterületekre gyümölcsfát nem ültetnek , csak dió fát. Szóval elvileg a ház tulajdonosáé a gyümölcsfa. Az már más kérdés hogy ez köztulajdonnak minősül e vagy sem.
2009. aug. 17. 11:57
 3/19 anonim válasza:
84%
Az önkormányzaté, mert közterületen van, de a te kötelességed gondozni, mert a ház előtti zöldterületet az úttestig a telektulajdonosnak kell rendben tartani. Tehát a termés is a tied, bár az önkormányzat általában manapság már nem enged gyümölcsfát ültetni közterületre.
2009. aug. 17. 12:09
 4/19 A kérdező kommentje:
És titeket hogyan érintene, ha a házatok elől a fáról csemegéznének? Rossz szemmel néznétek vagy sem? És ti más házaelé odemennétek enni?
2009. aug. 17. 12:20
 5/19 anonim ***** válasza:
54%
barátomék utcájában van egy ház és 3 hatalmas cseresznyefa van a ház elé ültetve és kiraktam minden fára egy hatalmas papírt hogy "erős méreggel permetezve" :D bevált és az utcában a gyerekek sem merték csipegetni. Szerintem jó módszer próbáld ki majd:D
2009. aug. 17. 12:23
 6/19 anonim ***** válasza:
75%
12.23-as vagyok nem kiraktam hanem "kiraktak" a helyes :D
2009. aug. 17. 12:24
 7/19 anonim ***** válasza:
51%

hogy ti mekkora állatok vagytok!!! inkább rohadjon le mi?

behalok...

én szoktam a gyerekeimmel mikor sétálunk szedni a fákról meggyet, szilvát, persze nem kilószámra.

De hogy egyáltalán senki ne nyúljon hozzá, hát nehogy már!

2009. aug. 17. 12:26
 8/19 anonim ***** válasza:
46%

"Az enyém a tied mennyi lármát szüle,

Miolta a miénk nevezet elüle."

2009. aug. 17. 12:41
 9/19 anonim ***** válasza:
78%
Elvileg sajnos bárkié, mert az utcán van. És sajnos vannak olyan gátlástalanok, akiknek semmi sem számít, és simán leszedik a másik háza előtt. Nálunk a szoba ablakok alatt voltak szilvafák, volt olyan, aki kosárral! jött szedni, meg letörték az ágakat stb. Na ezt aztán megelégeltük, kivágtuk őket, mert már amúgy is betegek voltak és ültettünk a helyükre díszfákat.
2009. aug. 17. 12:54
 10/19 anonim ***** válasza:
51%
Az eheet belőle, aki csak akar! Közterületen van.. Pl ha a szomszéd fájának az ága átlógna, azt te döntheted el, hogy megeszed róla a gyümöcsöt vagy levágod az ágát. A szomszéd nem szólhatna bele..
2009. aug. 17. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!