Megéri fóliázni?
Remélem lesz itt Valaki,aki csinálja vagy csinálta.Már az összes "fólia" címszavú kérdést elolvastam és még mindig nem vagyok picit sem tisztába ezzel az egésszel.
Mennyi befektetéssel,milyen hasznot lehet csinálni?Mit éri meg a legjobban?Mivel nincs nagy hepaj illetve ha az van,akkor az mivel jobb?stb...
Köszönök szépen mindenféle tájékoztatást!
Nekem egy 18 m2-es fóliasátram van. Próbálkoztam több mindennel de csak az uborka jött be igazán a fóliában.
Idén paprikát, paradicsomot, uborkát és virágmagot vetettem a fóliába. Amikor megerősödtek mindent kiültettem csak az uborka maradt bent. Szétültettem és felfuttattam egy hálóra.
Nem számolok hasznot mert a kertészkedés a hobbim. 9 óra iroda után örülök, hogy szabad levegőn lehetek.
A nyereség a tavasztól késő őszig szedhető ízletes zöldség. Van egy 30 literes hordóm. Tele van savanyított uborkával, karfiollal meg zöld paradicsommal. Azt esszük jövő tavaszig.
De,a kommentemben már pontosítottam,hogy eladásban gondolkodom...:)
Én is imádok kertészkedni,úgyhogy nagyon jól hangzanak amiket írtatok!!!!:)
Köszi Mindenkinek! Várok még tapasztalatokat.
Ha lopott gázzal, vagy szerzett fával tudod fűteni akkor a sok munka mellett nagy haszon van.
De ha nem fűtesz, akkor nagy a konkurencia, árverseny, így csak nagyban éri meg csinálni. (többszáz, de inkább többezer négyzetmétert jelent)
Nem kis szakértelmet tapasztalatot kíván, hogy a megfelelő vetésidőt, fajtákat, növényvédelmet, tápanyagutánpótlást, betakarítást, árképzést be tudd állítani.
Ha kisebb fóliát csinálsz kb:40-100nm közöttit akkor,tudsz alá paprikát meg amit palántának el lehet adni,olyan haszonnövényt/zöldségeket:D
Na szóval,a nagy részét eladod(profit),a többit a fólia alatt kineveled ,és termesztésre megtartod/felneveld.
Neked is lesz pl:paradicsomból befőtt,lekvát,savanyúság...ahogyan a paprikából is...
És amit nem él fel a család,azt kis maradékot is eltudod adni...
ja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!