Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen hasznos dolgokat kell...

Milyen hasznos dolgokat kell tudnom ha vettünk egy medencét?

Figyelt kérdés
3.6 x90es medencét vettünk(puhafalú) és hasznos ötleteket várnék,mire figyeljünk-tisztítás,és egyéb szempontok alapján-vagy egyáltalán mik az elengedetlen dolgok,amik nélkül nem igazán érdemes "medencézni"
2009. aug. 8. 21:21
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Köszi.És ezt kimondottam ugy vegyem h medencébe kéne?Gondolom rajta lesz hogyan kell használni.
2009. aug. 13. 14:53
 12/15 anonim ***** válasza:

A kérdésedből nem derül ki, hogy vízforgatós a medence vagy nem? Nekünk is ekkora (bár merevfalú, fóliás) medencénk van, vízforgatós, amikor reggel felébredünk, mindig bekapcsoljuk a vízforgatót, és csak napnyugtakor kapcsoljuk ki. Persze használhatjátok pont fordítva is, úgy hogy éjjel tisztítja a vizet, nekünk azért kell nappal, mert a vízforgató szivattyúja viszi fel a vizet a napkollektoros vízmelegítőbe, ami éjjel csak hűtené a vizet.

A tisztántartáshoz lehet kapni direkt medencéhez való vegyszereket, meg tesztcsíkokat, amivel rendszeresen (naponta, kétnaponta) ellenőrizni tudod a vízminőséget. Nekünk hét éve megvan a medence, és még sosem algásodott be, kristálytiszta a vize. A nagyobb koszt (homok, rovarok stb.) a felszínéről hálós lapáttal (ezt is készen vehetsz) tudod leszedni, a benne lévőt meg legegyszerűbben úgy tudod eltávolítani, hogy néhányszor körbe-körbe mész a medencében, ezzel megkavarod a vizet, majd szépen kijössz, és megvárod, amíg az összes kosz egy pontban összegyűlik a medence kellős közepén. Onnan aztán könnyedén kiporszívózhatod (természetesen medenceporszívóval).

2009. aug. 13. 19:09
 13/15 A kérdező kommentje:

Utolsonak is köszönöm,ezt a körbejárkálós dolgot halottam már egyszerü ötlet,mégse jutott volna eszembe:))

Igen vízforgatós a medencénk,és mivel szezon végén vettük,most tanuljuk a nyár végén a vele járó dolgokat,igy jövő nyáron felkészültek leszünk:))

2009. aug. 13. 21:19
 14/15 anonim válasza:
Szia!olvastam hogy rézgálicot tettetek a vízbe,mert van kisgyerek a háznál...Sajnos azt kell mondanom hogy a rézgálic ártalmas az emberi szervezetnek!!! a 12-13gramm az már halálos is lehet! úgy hogy bejut a tápcsatornába ha lenyeled a vizet és ott felszívodik,aztán pár év múlva jön elő különböző betegség formájában (lásd paksi atomerőmű---több évtized múltán is érezni a hatását) Ez főleg a kisgyermekeknek káros mert ők több vízet nyelnek egy egy fürdésnél! A víz színe azért szép tiszta tőle mert a rézgálicnak vízzel való érintkezése kék színt eredményez..inkább cseréljétek többször a vízet,mint bármi baj származzon a lenyeléséből! A másik mellékhatása úgy hallottam hogy a szőke szőrszálakat illetve szőke hajat enyhén zöldre árnyalja:L remélem tudtam segíteni! idén ne használjátok,márcsak a gyerekek egészsége érdekében se!
2010. máj. 31. 22:16
 15/15 A kérdező kommentje:

Nem azt vettük végül.

idén pedig minden az egyben tablettát vetünk.

2010. jún. 1. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!