Ez a bogyó ehető? (kép) Ez a goji-bogyó.
Mostanában sokfelé terem ez a narancssárgás-pirosas bogyójú, kb. 1 cm-es terméseket hozó cserje. Az íze édeskés, de nem ettem sokat belőle mert nem tudom, h nem mérgező-e.
Ez nem a homoktövis?
Ha igen, akkor ehető, sőt még lekvárt is szoktak belőle készíteni. Nézz utána a google-ba.
szerintem nem homoktövis mert annak sűrűn vannak a bogyói ezen meg alig van
legközelebb csinálj messzebbről is képet
"Noha a kínai ördögcérna csak mostanság érkezett Magyarországra (Lycium chinensis a hivatalos neve), a semmire se jó rokon, a közönséges ördögcérna (a Lycium vulgare) már a török idők óta boldogít bennünket. Apró levelű, messzire kúszó, vékony tövises hajtásaival áthatolhatatlan bozótot képező, cserjeszerű növény. Magról is újul, így ha valahol megveti a lábát, rövid idő alatt kellemetlen és nehezen irtható gyom válik belőle. Támaszték (például fa törzse) mellett 4-5 méteres magasságot is elérő, többtörzsű fává is fejlődhet. És a termése? Jellegzetes megnyúlt piros bogyó, kellemetlen, emberi fogyasztásra többnyire alkalmatlan ízzel, ami ráadásul még mérgező is."
Én a helyedben csak megbízható helyről szerezném be a növényt! Valahol azt olvastam, hogy a kertészeti katalógusokban hatóanyagai is elvannak túlozva.
Mo.-n a Chinensis barbarum tenyészik vadon.
Szerintem semmi különbség nincs a barbarum és chinensis között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!