Ezek milyen gombák?
A kertemben nőttek. Az egyik, a világos, lapos tányéros, a hét éve kiszáradt diófám tuskójának a tövében. Sajnos ez alá nem fért be a fényképezőgép, így csak a tányérja látszik felülről mind a két képen.
A másik csoport (3. 4. kép) egy kiszáradt szilvafa tuskójának a közelében nőtt, attól kb. 1 méterre. Ennél már tudtam a kalapok alá is nézni, a negyedik kép róluk így készült.
Köszönöm. Én végül gyűrűs tuskógombára tippeltem, és elhatároztam, hogy megeszem. De mire kimentem érte, addigra egy nyákos "izévé" állt össze az egész. Egyetlen viszonylag ép kalap maradt, amit nyersen megettem a helyszínen. Egészen finom volt még nyersen is, csak kb. egy perc múlva egy fanyar utóíz alakult ki, ami vagy 10 percig a számban maradt :) Gondolom, nem véletlenül írják, hogy ezt a gombafajtát 20 percig főzni kell :)
Az első gombát fehér tőkegombának tippeltem, ami sajnos olyan keserű, hogy nem ehető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!