Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ezek milyen gombák?

Ezek milyen gombák?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

[link]

[link]

A kertemben nőttek. Az egyik, a világos, lapos tányéros, a hét éve kiszáradt diófám tuskójának a tövében. Sajnos ez alá nem fért be a fényképezőgép, így csak a tányérja látszik felülről mind a két képen.

A másik csoport (3. 4. kép) egy kiszáradt szilvafa tuskójának a közelében nőtt, attól kb. 1 méterre. Ennél már tudtam a kalapok alá is nézni, a negyedik kép róluk így készült.

2012. okt. 15. 08:00
 1/2 anonim válasza:
A 3. és 4. képen egyértelműen szentmihályi gomba van, az első kettőt nem tudom megmondani.
2012. okt. 22. 14:42
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Én végül gyűrűs tuskógombára tippeltem, és elhatároztam, hogy megeszem. De mire kimentem érte, addigra egy nyákos "izévé" állt össze az egész. Egyetlen viszonylag ép kalap maradt, amit nyersen megettem a helyszínen. Egészen finom volt még nyersen is, csak kb. egy perc múlva egy fanyar utóíz alakult ki, ami vagy 10 percig a számban maradt :) Gondolom, nem véletlenül írják, hogy ezt a gombafajtát 20 percig főzni kell :)

Az első gombát fehér tőkegombának tippeltem, ami sajnos olyan keserű, hogy nem ehető.

2012. okt. 24. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!