Kezdőoldal » Otthon » Kert » A málna a kert végében eléggé...

Blaiseboy kérdése:

A málna a kert végében eléggé kiszáradt. Még idén visszanyírjam? És ha igen, akkor mennyire? Vagy hagyjam jövő tavaszra, amikor látom, hogy hol hajt ki?

Figyelt kérdés

2012. okt. 14. 08:00
 1/8 anonim ***** válasza:
Kora tavasszal metszd meg inkább.
2012. okt. 14. 08:21
 2/8 A kérdező kommentje:
köszi. Gondolom várjam meg, amíg az első rügy kihajt, és addig vágjam vissza. Nem tudod mit lehet csinélni vele, hogy bő termést hozzon?
2012. okt. 14. 12:59
 3/8 anonim ***** válasza:
A letermett vesszőket még ősszel le szoktuk vágni, azok már nem teremnek. Az idei hajtásokat tavasszal szoktuk ritkítani, azok fognak majd teremni. Nyáron ha nagyon nő ezeket 150-160 cm-re vissza szabad vágni!
2012. okt. 14. 16:38
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2012. okt. 14. 17:46
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha nem száradt ki teljesen, akkor sarjadni is fog tavasszal, ezekből is szelektálhatsz majd. Hogy bőven teremjen, ahhoz a ritkító metszésen kívül rendszeres öntözés is kell, a málna elég vízigényes növény.
2012. okt. 15. 00:35
 6/8 anonim ***** válasza:
Maximálisan egyet értve az előttem szólóval esetleg egy őszi lemosó-permetezést adnék még neki [mondjuk bordói lé + kén- nel] .
2012. okt. 16. 13:26
 7/8 A kérdező kommentje:

Abszolut profi leszek most már! :D

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Minden évben így megszárad, idén zavarja a szemem azért gondoltam a visszavágásra!

Minden évben "teljesen" kiszárad, de tavasszal meg kihajt. Akkor is mossam le a permettel, ha így meg van száradva?

2012. okt. 16. 17:33
 8/8 anonim ***** válasza:

Igen, az őszi lemosó permetezést a megszáradt vesszők esetén is javaslom. A kén a lisztharmat kórokozó gombáit likvidálja ebben az őszi párás időben, valamint atkagyérítő hatása is van, a réz pedig a többi gombabetegség ellen hatásos, valamint a baktérium kártevők ellen is jó!

Én ősszel és tavasszal is szoktam lemosó permetezéseket végezni. Valamint az első gyümölcs éréséig rendszeresen (megelőző jelleggel) 10-14 naponként gomba és rovarölő szerekkel permetezni.

Ennek hatására a május végi cseresznye érésétől kezdve egészen őszig megúszom a permetezést, és egészségesek maradnak a fák. Pedig van alma, körte, meggy, cseresznye, málna, szeder, szilva, szőlő, kajszi és őszibarack, dió és mogyoró...

2012. okt. 17. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!