A málna a kert végében eléggé kiszáradt. Még idén visszanyírjam? És ha igen, akkor mennyire? Vagy hagyjam jövő tavaszra, amikor látom, hogy hol hajt ki?
Abszolut profi leszek most már! :D
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Minden évben így megszárad, idén zavarja a szemem azért gondoltam a visszavágásra!
Minden évben "teljesen" kiszárad, de tavasszal meg kihajt. Akkor is mossam le a permettel, ha így meg van száradva?
Igen, az őszi lemosó permetezést a megszáradt vesszők esetén is javaslom. A kén a lisztharmat kórokozó gombáit likvidálja ebben az őszi párás időben, valamint atkagyérítő hatása is van, a réz pedig a többi gombabetegség ellen hatásos, valamint a baktérium kártevők ellen is jó!
Én ősszel és tavasszal is szoktam lemosó permetezéseket végezni. Valamint az első gyümölcs éréséig rendszeresen (megelőző jelleggel) 10-14 naponként gomba és rovarölő szerekkel permetezni.
Ennek hatására a május végi cseresznye érésétől kezdve egészen őszig megúszom a permetezést, és egészségesek maradnak a fák. Pedig van alma, körte, meggy, cseresznye, málna, szeder, szilva, szőlő, kajszi és őszibarack, dió és mogyoró...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!