Kezdőoldal » Otthon » Kert » Panelben konyhakert?

Panelben konyhakert?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Nagyon érdekel és vonz a kertészkedés, valamint a bió életmód. Sajnos nem áll módomban kertes házat venni egyelőre, hiszen egyetemista vagyok, viszont arra gondoltam, hogy a városban az erkélyen talán lehetne "gyakorolnom". Szerencsére nyáron gyakorlatilag egész nap süti az erkélyt a nap, és arra gondoltam, hogy itt talán termeszthetnék paprikát, citromot, uborkát, vagy bármit "kísérleti" jelleggel. Mennyire hülyeség ez? persze nem ebből akarom fedezni a mindennapi betevőt, de jó lenne gyakorolni egy kicsit a kertészkedést és saját gyümölcsöt/zöldséget enni még akkor is, ha egy uborkasalátára el megy az összes:)

Szívesen leveleznék gyakorlott kertészekkel vagy olyanokkal, akik otthon termesztenek/gondoznak konyhakerti növényeket, mert mindent csak "bio" modon szeretnék végezni vegyszerek és minden egyéb káros anyag nélkül.

Honlapok, fórumok linkjeit is szívesen veszem.

2009. aug. 3. 18:34
 1/5 anonim ***** válasza:
79%

Szia!

Én erkélyen paprikát, paradicsomot, petrezselymet ültettem! Sikerült is! Csuda jó érzés kimenni és leszedni a reggelihez való zöldséget!

25/L

2009. aug. 3. 18:46
 2/5 A kérdező kommentje:
Nagyszerű:) Esetleg felvehetjük a kapcsolatot privátban? Vagy megosztanál még néhány adatot? Érdekelne milyen az erkélyed, honnan szerezted az információkat, hogyan nevelgetted őket, mi segített a tanulásban stb...
2009. aug. 3. 18:52
 3/5 anonim ***** válasza:
78%

De jó ilyen kérdéseket olvasni!!!

Szia! Hét évig laktam panelban, és úgy nézett ki az erkélyem, mint egy botanikus kert. Két éve költöztünk kertes házba, persze itt nagyobbak a lehetőségek, de a mai napig nosztalgiával gondolok ottani zöldség és fűszernövény "ültetvényemre". Mostani növényeimet is teljesen vegyszermentesen termesztem, és a termés egy részét feldolgozom (fügebor, meggybor, savanyúságok dzsemek és sok egyéb)persze mind bio. Írjál légyszíves privátot, nagyon szívesen segítek amit tudok, csak sajnos most este nem leszek gép mellett.

Nagyon jó ötlet, a szomszédaid egy "kicsit" fognak irígykedni, ezt kalkuláld be.

2009. aug. 3. 18:52
 4/5 anonim ***** válasza:
74%

Nekem is írhatsz nyugodtan! :)

25/L

2009. aug. 3. 18:54
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors reakciókat. Mindkettőtökkel felveszem a kapcsolatot 1-2 napon belül:) Addig is pedig természetesen írhatnak mások is, akiknek van ötletük vagy tapasztalatuk.
2009. aug. 3. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!