A szobafenyőm haldoklik. Mit csináljak? További lent!
Figyelt kérdés
Kb 3hónapja átültettem, nem sérültek a gyökerei a tudomásom szerint. Azóta száradnak el a szárai. Az elszáradtakat már leszedtem, de nem javul...
Mi lehet vele? Megmarad?
Így néz most ki... :(
2012. szept. 29. 21:19
1/6 anonim válasza:
Átültetésnél fontos,hogy a földet ne rázd ki a gyökerek közül.Mindig eggyel nagyobb cserepet válassz,és csak az aljára,az oldalsó hézagokba,és a tetejére tegyél a friss földből.Ha így ültetted át,akkor próbáld meg másik helyre tenni,kicsit távolabb az ablaktól,félárnyékos helyre.Legyen nedves a földje,de ne álljon alatta a víz.
2/6 anonim válasza:
Milyen földbe ültetted?
A szobafenyő a tőzeges, kissé lugos földet kedveli.
3/6 anonim válasza:
Utolsó: a tőzeges föld pont, hogy nem lúgos, hanem savanyú. Ezt szereti a szobafenyő is.
Tehát ha átültetted, akkor remélhetőleg savanyú földbe, mert a meszet nem szereti. A pangó vizet sem, jó vízáteresztő, laza talajt kedvel. Viszont nem szabad, hogy kiszáradjon a földje.
4/6 A kérdező kommentje:
nem ráztam ki a gyökerei közül a földet, és úgy ültettem ahogy írtad, ahogy kell. igaz sima földbe (amit a kertből vettem) ültettem át. Ültessem át újra? Mibe? Virágföldbe?
2012. szept. 29. 23:15
5/6 anonim válasza:
Igazad van hármas, elírtam véletlenül. (kettes)
6/6 anonim válasza:
Savanyú virágföldbe. Vagy örökzöld virágföld, vagy "A" típusú virágföld néven találod meg zsákos kiszerelésben kertészeteknél, gazdaboltokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!