A ciklámenem haldoklik:' (. Mit csináljak vele?
úgy mondják, hogy a ciklámen a nagyanyáink virága: régen a házakon olyan ablakok voltak hogy a két uveg kozé befért egy cserép virág is. Na és télre mindig a cikláment rakták oda, mert nagyon bírja a hideget, a meleget viszont végkép. Nincs esetleg nagyon meleg a szobába?
amugy én is kb. 2 hete vettem és hiába tettem ki a teraszra nekem is sárgul a levele :(
A hűvöset szereti, tedd ki estére amíg lehet, míg nincs fagy. Heti egy locsolás az elég is neki, nekem a bolti föld van rajta még, nem ültettem át, mert még virágzik de ez a fajta nagyon tartja a nedvességet. Ennél többet nem igen tudsz tenni. Adj neki egy kis tápoldatot esetleg, hátha segít rajta!
Én boltból úgy hoztam el kis méretű Cikláment, hogy ki volt rakva: elvirágzott virágok ingyen elvihetők (ilyen hülyeséget, mintha már semmit nem érnének elvirágzás után, de annál jobb, ha ingyen ellehet hozni). Kaptam az alkalmon, elhoztam egyet ami éppen tele volt bimbókkal, most nyílnak ki. De amikor haza hoztam, elkezdett sárgulni a levele. Van egy másik nagy Ciklámenem is, az is elkezdett sárgulni egy csomó levele.
Kitettem az erkélyre, úgy látom ott kint jól érzik magukat. Én is csak hetente öntözöm és a fonnyadt leveleket folyamatosan leszedtem. Adtam neki tápoldatot is. Úgy látom most magához tért, szépen elkezdtek nőni bimbók is és új levelek is, de azért akad sárga levél folyamatosan egy kettő.
A barátnőm ciklámene úgy járt, mint a tiéd. Elkezdtek sárgulni, kocsonyásodni a levelek meg a friss bimbók, de neki végül az egész teljesen elcsoffadt a gumóig. Most átültette és várja, hogy kihajtson. Nem tudjuk mi lesz belőle...
Remélem a tiéd még azért nem tart ott, hogy teljesen vége legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!