Hogyan kell a datolyapálmát nevelni?
Figyelt kérdés
Kaptam egy datolyapálmát, még picike, 10 cm-es levélke. Hogyan kell nevelni? Mit kell vele csinálni?
Nem szeretném, hogy tönkremenjen. :)
Előre is köszi. :)
2012. szept. 22. 20:50
1/5 anonim válasza:
Nekem magról ültetett datolya pálmám van. Semmi extrát nem igényel. Hideget nem tűri jól, nekem keleti fekvésű szobába van téve. Sok napfény kell neki, és átlag mennyiségű víz.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszi, ment a zöld kezecske. :)
2012. szept. 22. 21:31
3/5 anonim válasza:
Szia! Annyival kiegészíteném az első hozzászólót, hogy szereti a párás környezetet. Vagy permetezd vízzel, vagy egy mindig vizes agyaggranulátumot tartalmazó tálcára tedd a cserepét. Hogy szépen fejlődjön, érdemes tavasztól őszig rendszeresen tápoldatozni.
4/5 anonim válasza:
Első vagyok. Én az enyémet soha nem tápoldatoztam, de nem is tenném, mert már így is majdnem 2 m magas. Igaz, már megvan húsz éve. Nem tudom, mit csinálok jól. Lehet, hogy szeretnek a növények. :)
5/5 anonim válasza:
Nekem is magról ültetett van.Amíg csak szobanövény volt, addig jó hosszú levélnyéllel hozta a leveleit, idén tavasszal kitettem a teraszra őket, és nagyon szép,sötét zöld, egészséges, erőteljes leveleket hozott rövid nyéllel.Úgyhogy tavasszal megfelelő idejű edzés után tedd ki a tűző napra, kellő méretű edényben (mert a gyökerének nagy helyre van szüksége), és locsold bőségesen.Én így tettem, és nagyon szépek lettek a pálmáim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!